Foto: Publicitātes foto

Personāla atlases, attīstības un atalgojuma pētījumu kompānijas "Fontes" pētījumā par taisnīgākajiem atalgojuma maksātājiem Latvijā 2020. gadā tika atzīti informācijas tehnoloģiju uzņēmuma "Accenture" Latvijas filiāle organizāciju grupā virs 500 darbiniekiem un gaisa filtru ražotājs "Dinair Filton" organizāciju grupā līdz 500 darbiniekiem.

Organizāciju grupā virs 500 darbiniekiem otro vietu ieņem iepriekšējo divu gadu taisnīgākā atalgojuma maksātāja titula ieguvēja Starptautiskā lidosta "Rīga". Tai seko "Latvijas autoceļu uzturētājs", "Swedbank" un "Latvijas Valsts meži".

Organizāciju grupa zem 500 darbiniekiem šajā pētījumā atsevišķi tiek aplūkota pirmo gadu. Otro un trešo vietu tajā dala Autotransporta direkcija un "DPD Latvia", kurām seko "Linedata services" Latvijas filiāle un "MSC Shared Service Center Riga".

"Fontes veic atalgojuma pētījumus jau vairāk nekā 20 gadus. Pēdējos gados īpaši iezīmējas tendence, ka arvien vairāk organizāciju izvēlas veidot pārskatāmu atalgojuma politiku un nodrošināt darbiniekiem taisnīgu atalgojumu. Tas ir nozīmīgs solis, kā veicināt ne vien esošo darbinieku apmierinātību, iesaisti un lojalitāti, bet arī ieinteresēt un vieglāk piesaistīt potenciālos darbiniekus. Taisnīguma sekmēšana ir ilgtermiņa investīcija uzņēmuma konkurētspējā," piebilst "Fontes" pētījumu grupas vadītāja Anta Praņēviča.

Darba devēji tika vērtēti vairākos posmos, skatot, vai tiek integrēts dzimuma līdztiesības princips (gan pēc atalgojuma, gan pārstāvniecības augstākajā vadības līmenī), vai visiem darbiniekiem vienā amatā ir līdzīgs atalgojums, vai atalgojums uzņēmumā ir konkurētspējīgs darba tirgū.

Pērn par taisnīgāko atalgojuma maksātāju Latvijā tika atzīta Starptautiskā lidosta "Rīga". Otro vietu ieguva informācijas tehnoloģiju uzņēmuma "Accenture" Latvijas filiāle, trešo un ceturto vietu dalīja tirdzniecības centrs "Stockmann" un piena pārstrādes uzņēmums "Smiltenes piens". Desmit taisnīgāko atalgojuma maksātāju vidū bija "Swedbank", "Bite Latvija", Finanšu un kapitāla tirgus komisija, "Latvenergo", "Latvijas Valsts meži" un "Rimi Latvia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!