Foto: LETA

Šā gada sākumā notikušas izmaiņas Igaunijas elektroenerģijas ražotāja "Eesti Energia" meitasuzņēmuma Latvijā SIA "Enefit" vadībā, kā arī būtiski palielināts kompānijas pamatkapitāls, informē "Enefit".

Turpmāk "Enefit" darbu Latvijā un Lietuvā pārraudzīs valde trīs cilvēku sastāvā.

Līdzšinējais "Eesti Energia" Enerģijas pārdošanas daļas produktu divīzijas vadītājs un "Enefit" valdes loceklis Karls Agans ir nolēmis pievērsties jauniem personīgajiem izaicinājumiem uzņēmējdarbības jomā. Viņa vietu "Enefit" valdē ieņems "Eesti Energia" Enerģijas pārdošanas daļas biznesa divīzijas vadītājs Joseps Lasmans, kurš līdz šim ir vadījis Igaunijas elektroenerģijas portfeļa pārvaldes sistēmas izveidi, strādājis pie tā optimizēšanas un vadījis cenu noteikšanas un balansēšanas modeļa izstrādi.

Tāpat darbu "Enefit" valdē pārtraucis Aivars Tihane, kurš turpmāk vadīs "Eesti Energia" primāro energoresursu departamentu.

Darbu valdē turpinās tās priekšsēdētājs Jānis Bethers un valdes loceklis Margus Rinks, kurš ir arī "Eesti Energia" valdes loceklis un Enerģijas pārdošanas daļas vadītājs

Vienlaikus ar izmaiņām "Enefit" valdē ir palielināts arī uzņēmuma pamatkapitāls - no 200 000 latu (284 574 eiro) līdz 7 484 574 eiro. Uzņēmums detalizētāki neskaidroja pamatkapitāla palielināšanas iemeslu, vien piebilda, kas tas saistīts ar "Eesti Energia" ilgtermiņa mērķiem Latvijas tirgū.

SIA "Enefit" ir elektroenerģijas pārdevējs Latvijas atvērtajā elektroenerģijas tirgū. "Enefit" mātesuzņēmums ir "Eesti Energia". "Enefit" ir dibināts 2006.gadā, tas ir reģistrēts elektroenerģijas tirgotājs visā Latvijas teritorijā, kā arī uzņēmumam ir sadarbības līgumi ar AS "Augstsprieguma tīkls" un AS "Sadales tīkls". Pašlaik "Enefit" ir vairāk nekā 1700 klientu, uzņēmuma klientu portfelis 2013.gadā sasniedza 24% no Latvijas atvērtā tirgus klientiem pārdotā apjoma.

Kā liecina SIA "Firmas.lv" informācija, 2013.gadā "Enefit" apgrozījums bija 56 465 710 eiro, bet zaudējumi - 9 704 035 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!