Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI

Tūrisma nozare atgūstas, pieprasījums pēc ceļojumiem ir audzis, taču izaugsme nav tik strauja, kā gaidīts, intervijā portālam "Delfi Bizness" atzīst tūroperatora "Novatours" pārdošanas nodaļas vadītāja Sanda Roze.

Viņa iezīmē problēmas, ar ko ik dienas sastopas gan tūrisma kompānijas, gan ceļotāji – pat viena darbinieka saslimšana šobrīd var aizkavēt ceļojumu par vairākām stundām.

Ceļojumu cenas ir būtiski pieaugušas, un, ja vēl pirms pāris gadiem bija iespējams aizbraukt ceļojumā par 300 eiro, tad tagad vairs tas nav iespējams. Vienlaikus neskaidrības dēļ saistībā ar pandēmiju, karu un cenu izmaiņām, mainījušies ceļotāju plānošanas paradumi.

Ceļojumu cenas ir būtiski pieaugušas, un, ja vēl pirms pāris gadiem ceļojumā varēja aizdoties par 300 eiro, tad tagad vairs tas nav iespējams.  Vienlaikus līdz ar valdošo neskaidrību saistībā ar pandēmiju, karu un cenu izmaiņām, mainījušies ceļotāju plānošanas paradumi.

Tāpat viņa iezīmē problēmas, ar ko ik dienas sastopas gan tūrisma kompānijas, gan ceļotāji – pat viena darbinieka saslimšana šobrīd var aizkavēt ceļojumu par vairākām stundām.

Intervijā iespējams izlasīt:

  • Kādas tendences šobrīd valda tūrisma jomā; 
  • Kādi ir Latvijas tūristu iecienītākie galamērķi un kur vislabprātāk šobrīd brauc eiropieši; 
  • Par cik augušas ceļojumu cenas un kāda ir minimālā summa, ar kuru jārēķinās, plānojot doties ceļojumā; 
  • Kā uzņēmums cenšas risināt problēmas saistībā ar reisu kavēšanos; 
  • Kā mainījušies ceļotāju ieradumi. 
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!