Foto: Pixabay

Latvijas valdībai izsludinot ārkārtas situāciju un 2021. gada 20. oktobrī izlemjot par stingrākiem ierobežojumiem, kas spēkā būs no 21. oktobra līdz 14.novembrim, bet kas nav attiecināmi uz ceļošanas ierobežošanu, tūroperātors "Novatours" norāda, ka visi lidojumi notiks saskaņā ar plānu.

Tūroperators ierobežojumus ceļojumu organizēšanai no valsts puses nesaskata un informē, ka tuvāk plānotie ceļojumi uz Ēģipti, Kanāriju salām un arī citiem rudens, ziemas galamērķiem notiks.

"Mēs redzam, ka mūsu klienti ir iemācījušies sadzīvot ar jauno ikdienas realitāti. Trīs Baltijas valstu grupai "Novaturas" trešais ceturksnis bija ļoti aktīvs, kas pierāda, ka cilvēki vēlas ceļot un ir gatavi pieņemt visus noteikumus un ierobežojumus gan ārvalstīs, gan atgriežoties Latvijā. ES digitālais Covid-19 sertifikāts ir stabilizējis ceļošanas noteikumus, un tas ir pavēris iespēju ceļot drošāk lielākam skaitam cilvēku. Ceļotājiem ir viegli pieejami testēšanās pakalpojumi. Daudzās valstīs testus var veikt lidostās. Tāpat apdrošināšanas sabiedrības un bankas ir pielāgojušās jaunajām izmaiņām un piedāvā īpašu apdrošināšanu pret Covid-19, kas sedz ārstēšanas izmaksas gadījumā, ja ceļotāji inficējas ar vīrusu," stāsta "Novatours" vadītāja Audrone Keinīte (Audronė Keinytė).

Šobrīd, lai dotos ceļojumā, ir nepieciešams personu apliecinošs dokuments, ceļojuma biļete, vakcinācijas vai izslimošanas sertifikāts, vai negatīva Covid-19 testa apliecinājums, kā arī, atkarībā no ceļojuma galamērķa, var būt nepieciešams aizpidīt īpašas veidlapas par uzturēšanos galamērķī.

Saskaņā ar noteikumiem, kas stājās spēkā 2021. gada 21. oktobrī, tiem ceļotājiem, kuri ieradīsies Latvijā vai izlidos no Latvijas laikā līdz plkst.05:00 vai pēc plkst.20:00 papildu jau ierastajiem ceļošanas dokumentiem būs nepieciešams vēl viens dokuments - pašapliecinājums par pamatotu došanos ārpus dzīvesvietas.

Atgriežoties Latvijā, visiem ceļotājiem ir pirms iebraukšanas Latvijā nepieciešams aizpildīt elektronisku apliecinājuma anketu vietnē Covidpass.lv.

"Mēs ļoti ceram, ka arvien vairāk nevakcinēto cilvēku radīs motivāciju veikt vakcinācijas procesu, lai visi kopā mēs varam stiprināt ne tikai Latvijas, bet visas pasaules imunitāti," aicina Keinīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!