Foto: LETA

Novembrī sasaukta AS "Grindeks" ārkārtas akcionāru sapulce, liecina paziņojums "Nasdaq Riga".

Ārkārtas akcionāru sapulci sasaukusi uzņēmuma valde pēc kompānijas akcionāra SIA "Liplat Holding" pieprasījuma, un tajā plānots lemt par uzņēmuma akciju izslēgšanu no regulētā tirgus. Kā liecina biržas dati, SIA "Liplat Holding" 2019.gada beigās piederēja 92,81% AS "Grindeks" akciju.

AS "Grindeks" pārstāvji septembrī informēja, ka uzņēmums izstrādājis "Grindeks" koncerna attīstības stratēģiju līdz 2025. gadam, izvirzot šādus nozīmīgākos attīstības virzienus: jaunu aktīvo farmaceitisko vielu un gatavo zāļu formu klāsta paplašināšana; darbības paplašināšana jaunos tirgos – Eiropas Savienības valstīs, ASV, Japānā, Dienvidkorejā, Austrālijā un Jaunzēlandē; ražošanas infrastruktūras paplašināšana Latvijā; meitas uzņēmuma AS "Kalceks" attīstība.

AS "Grindeks" stratēģija paredz, ka uzņēmums turpmāk fokusēsies uz sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo, pretvēža un diabēta ārstēšanas medikamentu klāsta paplašināšanu. Plānots, ka 2025. gadā produktu klāstu šajās terapeitiskajās grupās veidos 105 gatavo zāļu formas, un tās tiks eksportētas uz 97 pasaules valstīm. Lai stiprinātu savu konkurētspēju un neatkarību no ārvalstu aktīvo farmaceitisko vielu ražotājiem, tiek plānots paplašināt "Grindeks" aktīvo farmaceitisko vielu klāstu līdz vismaz 40 vielām 2025. gadā.

Svarīgs "Grindeks" koncerna izaugsmes priekšnosacījums būs aktīvo farmaceitisko vielu un gatavo zāļu formu ražošanas jaudas palielināšana, tāpēc attīstības plāns paredz jaunas ražotnes būvniecību Latvijā. Šobrīd uzsākta projekta izstrāde un nepieciešamā investīciju apjoma apzināšana. Iecerēts, ka projekts tiks īstenots vairākos posmos.

"Grindeks" koncerna ilgtermiņa stratēģija paredz arī meitasuzņēmuma AS "Kalceks" attīstību, specializējoties uz medikamentiem slimnīcu segmentam. Plānots, ka jau 2020. gadā "Kalceks" medikamentu pārdošanas rādītājs sasniegs 40 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!