Foto: Publicitātes foto

Pārtikas uzņēmumu vadības, tirdzniecības un loģistikas pakalpojumu uzņēmums "NP Foods" pērn strādājis ar 10% apgrozījuma pieaugumu, savukārt kompānijas peļņa pārsniegusi vienu miljonu eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"NP Foods" apgrozījums 2013.gadā bija 64,32 miljoni eiro salīdzinājumā ar 58,77 miljonu apgrozījumu pirms gada.

Kompānijas peļņa pērn bijusi 1,107 miljoni eiro salīdzinājumā ar 304 584 eiro peļņu 2012.gadā.

Kā norādīts "NP Foods" vadības ziņojumā, finanšu rādītājus pozitīvi ietekmējuši eksporta tirgi, tomēr pērn piedzīvots ievērojams izejvielu cenu kāpums, kas ietekmēja produkcijas pašizmaksu. Kakao pupiņu cena gada laikā augusi par 25%, riekstu cena - par 7%, arī piena pulverim cena pieaugusi līdz pat 17%, atstājot ietekmi un šokolādes un miltu grupas produktu pašizmaksu. Tikmēr pazeminājušās cukura un miltu cenas, kas kopumā ļāva sabalansēt izmaksas un panākt peļņas pieaugumu.

Pērn uzņēmums veicis vairāku zīmolu atjaunošanu, īpašu vērību veltot grupas uzņēmumu AS "Laima" un AS "Staburadze" ražotajai produkcijai. Tāpat uzņēmums startējis jaunā segmentā, sākot ražot graudaugu batoniņus ar zīmolu "Get up", kā arī jaunas sulas un gāzētos dzērienus ar zīmolu "Gutta".

Savukārt šogad kompānija plāno palielināt pārdošanas apjomus par 11%, tajā skaitā eksportu - par 33,6%. Ziņojumā norādīts, ka eksporta turpmākās attīstības iespējas ietekmēs ne tikai ārējā pieprasījuma izmaiņas, bet arī uzņēmuma konkurētspēja, kuras paaugstināšanā svarīgākais ir produkcijas kvalitāte un darba ražīgums.

"NP Foods" izveidots 2009.gadā. Tā pamatkapitāls ir 802 000 latu (1,141 miljons eiro). "NP Foods" nodrošina vienotu vadību un attīstību grupas uzņēmumos AS "Laima", AS "Staburadze", AS "Gutta", SIA "Staburadzes konditoreja", SIA "Saldumu tirdzniecība" un SIA "NP Logistics". Kompānija nodarbina 148 darbiniekus.

"NP Foods" grupas uzņēmumi ir vieni no Latvijas lielākajiem darba devējiem un nodokļu maksātājiem, valsts budžetā pēdējo desmit gadu laikā samaksājot nodokļos vairāk nekā 100 miljonus eiro. Latvijā saražoto produkciju uzņēmums šobrīd eksportē uz 37 pasaules valstīm.

"NP Foods" īpašnieks ir Maltā reģistrētā sabiedrība "Nordic Partners Food Limited". Aģentūras LETA arhīva informācija liecina, ka 51% akciju Maltā reģistrētās sabiedrības īpašnieks ir Latvijas uzņēmējiem piederošā AS "Nordic Partners", kuras lielākais akcionārs ir Daumants Vītols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!