Foto: Publicitātes foto

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) pārstāvji atzinīgi novērtējuši Latvijas paveikto iestāšanās procesa ietvaros, vienlaikus norādot, ka tuvākajās nedēļās Latvijai jāpanāk progress kukuļošanas apkarošanā starptautiskajos biznesa darījumos un valsts kapitālsabiedrību pārvaldē, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Tāpat Bonuči raidījumam "LNT Ziņas" paudis, ka Latvija, visticamāk, šogad kļūs par OECD dalībvalsti.

"Iestāšanās procesu es bieži raksturoju kā maratonu. Jūs, Latvija, pašlaik esat pēdējā vai pirmspēdējā kilometrā. Tas joprojām ir grūti, jo tās ir distances beigas. Tomēr es neredzu nevienu iemeslu, kāpēc nevarētu sasniegt šo Latvijas premjerministra uzstādīto mērķi iestāties OECD šī gada laikā," raidījumam pastāstījis Bonuči.

OECD Juridiskā dienesta vadītājs Nikolā Bonuči paudis, ka izvērtējumi Latvijai būtiskās tautsaimniecības nozarēs ir noslēgušies lielākajā daļā OECD komiteju, un šobrīd tiek finalizētas iekšējās procedūras formālo lēmumu apstiprināšanai.

25. un 26. februārī vizītē Rīgā ieradās OECD pārstāvji, lai pārrunātu iestāšanās sarunu progresu. OECD delegācija, kuru vadīja Bonuči, tikās ar atbildīgo institūciju amatpersonām, lai apspriestu līdz šim paveikto, atlikušos atvērtos jautājumus un vienotos par turpmākajiem darbiem, kas jāveic, lai Latvija no OECD dalībvalstīm saņemtu uzaicinājumu pievienoties organizācijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!