Foto: Shutterstock

Ogrē no 1.septembra par 0,1% jeb līdz 34,57 eiro par megavatstundu (MWh) pieaugs siltumenerģijas komponentes cena, vēsta Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK).

Vienlaikus maksa par uzstādīto jaudu paliks nemainīga - 21,70 eiro par MWh, tādējādi par siltumenerģiju Ogrē turpmāk būs jāmaksā 56,27 eiro par MWh.

SPRK skaidro, ka siltumenerģijas tarifu enerģijas komponentes pieaugumu ietekmēja iepirktās siltumenerģijas izmaksu palielinājums. SIA "Ogres namsaimnieks" lielākoties siltumenerģiju iepērk, bet tikai nelielu daļu saražo, izmantojot dabasgāzi.

Atšķirībā no citiem siltumapgādes komersantiem, "Ogres namsaimnieks" lietotājiem piemēro siltumenerģijas gala tarifu, ko veido divas daļas - maksa par uzstādīto jaudu un siltumenerģijas komponente.

"Ogres namsaimniekam" ir piešķirta atļauja pašai noteikt tarifus, ja mainās iepirktās siltumenerģijas izmaksas. Tas nozīmē, ja iepirktās siltumenerģijas izmaksas nākotnē būs zemākas par to, kas iekļautas piemērotajā tarifā, "Ogres namsaimniekam" būs jānosaka zemāks tarifs.

Noteikto siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu aprēķinu un pamatojumu "Ogres namsaimnieks" iesniedza SPRK 20.jūlijā. SPRK, izvērtējot komersanta iesniegto pamatojumu, secināja, ka piedāvātie tarifi ir pamatoti un atbilstoši metodikai.

Kā liecina informācija "Firmas.lv". "Ogres namsaimnieks" 2020.gadā strādāja ar 8,555 miljonu eiro apgrozījumu un 206 838 eiro peļņu. Uzņēmums reģistrēts 2015.gadā, tā pamatkapitāls ir 2,786 miljoni eiro. Kompānija pieder Ogres novada pašvaldībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!