Foto: DELFI

Oktobra beigās paredzēts izsolīt maksātnespējīgajai AS "Liepājas metalurgs" (LM) piederošo ar bijušo kuģu remonta rūpnīcu "Tosmare" saistītu mantu, liecina paziņojums par izsolēm.

Paredzēts izsolīt neieķīlātus nekustamos īpašumus - ēku Ģenerāļa Baloža ielā 50B, Liepājā, un ēku (būvju) nekustamo īpašumu, kas sastāv no septiņām ēkām un atrodas Ģenerāļa Baloža ielā 52, Liepājā.

Tāpat paredzēts izsolīt par labu AS "Citadele banka" ieķīlāto būvju nekustamo īpašumu, kas sastāv no 34 būvēm un atrodas Ģenerāļa Baloža ielā 50, Liepājā.

Paredzēts izsolīt arī par labu Finanšu ministrijai ieķīlātu kustamo mantu - buka krānu un divus portālos krānus.

Mantas kopuma novērtējums un izsoles sākuma cena ir 937 500 eiro, tajā skaitā nekustamo īpašumu novērtējums ir 870 000 eiro (nav apliekams ar pievienotās vērtības nodokli) un kustamās mantas novērtējums 67 500 eiro (apliekams ar pievienotās vērtības nodokli).

Izsoles nodrošinājums 10% jeb 93 750 eiro no izsoles sākumcenas līdz izsolei iemaksājams LM bankas kontā, kas atvērts AS "Citadele banka", kā maksājuma mērķi norādot "Nodrošinājums dalībai ar bijušās kuģu remonta rūpnīcas "Tosmare" saistītās mantas otrajā izsolē".

Izsole norisināsies 30.oktobrī plkst.11. Izsoles norises vieta ir Brīvības ielā 93, Liepājā.

Jau ziņots, ka tiesības slēgt darījumu par LM pamatražotnes iegādi ieguvis Ukrainas uzņēmums "KVV Group". "KVV Group" par LM ir piedāvājis maksāt 107 miljonus eiro.

Ieguldot papildu 30 miljonus eiro, Ukrainas uzņēmums plāno atjaunot ražošanu LM jau šogad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!