Foto: LETA

Olaines ķīmiskā rūpnīca "Biolars" pērn strādāja ar 17,59 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 14,7% vairāk nekā 2017.gadā, savukārt peļņa palielinājās par 63,7% un bija 1,755 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmums 2018.gadā galveno uzmanību veltīja tirgus izpētei un jaunu klientu piesaistīšanai.

"Biolars" piegādā produkciju Baltijas valstīm, Krievijai, Baltkrievijai, Kazahstānai, Ukrainai, Uzbekistānai, Vācijai, Zviedrijai, Francijai, ltālijai, Šveicei, Nīderlandei, Beļģijai, Polijai, kā arī Turcijai, Ķīnai, Indijai, Argentīnai, Brazīlijai un citām valstīm.

Vienlaikus "Biolars" vadība norāda, ka uzņēmums plāno stiprināt savas pozīcijas gan Latvijas, gan ārzemju tirgos, turklāt, ievērojot pārskata gada darbības pozitīvos un negatīvos aspektus, kas ietekmējuši uzņēmuma finanšu rezultātus, uzņēmuma mērķis ir palielināt apgrozījumu un peļņu.

2017.gadā "Biolars" strādāja ar 15,333 miljonu eiro apgrozījumu un 1,072 miljonu eiro peļņu.

Uzņēmums nodarbojas ar organisku ķīmisko pamatvielu ražošanu, ķīmisko vielu vairumtirdzniecību, kā arī krāsu ražošanu. "Biolars" dibināta 1995.gadā un tās pamatkapitāls ir 1,707 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānija pieder vairākām Latvijas privātpersonām, lielākais īpašnieks ir Pāvels Daņilko (88,25%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!