Foto: LETA

Farmācijas kompānijas "Olainfarm" darbu tā lielākā īpašnieka Valērija Maligina mantinieku savstarpējās attiecības tiešā veidā neietekmēs, intervijā paziņoja "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Oļegs Grigorjevs.

"Uzņēmumam ir rīcībspējīga un neatkarīga valde. Tas, kādas būs mantinieku savstarpējās attiecības, uzņēmuma darbu tiešā veidā nekādi neietekmēs. Lielākā ietekme varētu būt uz akcionāriem, jo akciju vērtība biržā var svārstīties. Taču, kas attiecas uz pašu uzņēmumu, tad tas ir stabils, pelnošs un to redz visi investori. Tādēļ akciju svārstībām ietekmes uz uzņēmuma darbu nav," norādīja Grigorjevs.

Viņš arī minēja, ka jūnijā ir paredzēta akcionāru sapulce, kurā, cerams, visi akcionāri gūs skaidrību par turpmāko situāciju.

"Protams, ka pēc Valērija Maligina nāves bija satraukums. Tādas sekas ["Olainfarm" akciju cenas samazināšanās] tirgū bija pilnīgi loģiskas, un akciju cena kritās. Taču mēs ļoti labi saprotam, ka tagadējā akciju cena nav griesti. Domāju, ka pēc pirmā ceturkšņa mums jau būs pozitīvas ziņas. Pēc tam, kad akcionāri pārliecināsies, ka "Olainfarm" pārvalde ir stabila, tad akciju cena arī varētu atgriezties kādreizējos līmeņos," prognozēja Grigorjevs.

Jau vēstīts, ka pērn decembrī mirušā uzņēmēja Valērija Maligina atraitne Elīna Maligina tiesā apstrīdējusi "Olainfarm" īpašnieka testamentu, pastāstīja Maliginas advokāts Pāvels Rebenoks.

Pieteikums iesniegts Rīgas rajona tiesas namā Jūrmalā. Tiesā apstiprināja, ka lieta ir ierosināta, taču sēdes datums vēl nav nozīmēts.

Rebenoks pastāstīja, ka par atbildētājām šajā lietā norādītas Maligina meitas, kuras atbilstoši testamentam mantojušas tēva īpašumus. Līdz ar lietas ierosināšanu mantojuma lieta esot apturēta. Mantojuma apliecības 13.aprīlī netiks izsniegtas, kamēr nebūs noregulējums šajā ierosinātajā lietā, stāstīja advokāts, saskaņā ar likumu civillietās ir iespējams izlīgums, taču šāds noregulējums būtu atkarīgs no atbildētāju pozīcijas.

Tāpat ziņots, ka 16.janvārī nolasītajā AS "Olainfarm" vadītāja testamentā bija minētas uzņēmēja trīs meitas, no kurām divas ir pilngadīgas, bet uzņēmēja atraitne tajā netika minēta.

Atbilstoši nolasītajam testamentam Maligina daļas uzņēmumos AS "Olainfarm" un SIA "Olmafarm" vienādās daļās mantos viņa bērni. Kā informēja "Olainfarm" pārstāvis, valdes loceklis Salvis Lapiņš, atbilstoši testamentam mantinieki turpmāko piecu gadu laikā nedrīkstēšot atsavināt vai dāvināt mantotās uzņēmumu daļas.

Maligins mūžībā aizgāja 2017.gada decembrī 52 gadu vecumā.

Maligins tieši un pastarpināti caur SIA "Olmafarm" bija lielākais "Olainfarm" īpašnieks. "Olmafarm" pilnībā piederēja Maliginam. "Olmafarm" piederēja 42% daļu, bet Maliginam 26% akciju, liecina biržas "Nasdaq Riga" dati.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā. "Olainfarm" koncerna kopējais apgrozījums 2016.gadā sasniedza 110,693 miljonus eiro, bet koncerna peļņa 2016.gadā bija 11,586 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!