Foto: LETA

Medikamentu ražotājas AS "Olainfarm" provizoriskie konsolidētie 2019.gada janvāra rezultāti liecina, ka "Olainfarm" grupa realizējusi produkciju par 12,4 miljoniem eiro, kas ir par 35% vairāk, nekā pagājušā gada janvārī, liecina uzņēmuma paziņojums biržai "Nasdaq Riga"

Kā liecina konsolidētie janvāra realizācijas dati, trīs lielākie koncerna noieta tirgi ir Latvija, kur, salīdzinājumā ar iepriekšējā gada janvāri realizācijas apjoms ir palielinājies par 16%, Krievija, kur šajā pat laika posmā realizācijas apjoms ir pieaudzis par 78%, un Baltkrievija ar 32% pieaugumu.

No 10 lielākajiem noieta tirgiem neliels (8%) samazinājums vērojams tikai Uzbekistānā. Visos citos galvenajos noieta tirgos janvāra laikā ir panākts realizācijas apjomu pieaugums, no kuriem lielākais sasniegts Turkmenistānā (437%), Moldovā (308%) un Nīderlandē (246%).

Pēc nekonsolidētajiem provizoriskajiem datiem AS "Olainfarm" janvārī realizējusi produkciju par 9,9 miljoniem eiro, kas ir par 40% vairāk nekā pērn šai laikā.

Pieaugumu galvenokārt ietekmēja apjomu palielināšanās Turkmenistānā (par 437%), Nīderlandē (246%) un Krievijā (par 91%). Realizācijas apjomu kritums bija vērojams tikai Uzbekistānā (par 8%).

"Olainfarm" piederošā aptieku tīkla SIA "Latvijas aptieka" realizācija 2019. gada janvārī sasniedza 2,3 miljonus eiro, kas ir par 16% vairāk, kā iepriekšējā gada janvārī. Šajā laikā darbojās 70 aptiekas.

SIA "Silvanols" apgrozījums šā gada janvārī sasniedza 0,48 miljonus eiro, kas ir par 16% lielāks, nekā 2018. gada janvāra rezultāts.

Elastīgo medicīnisko izstrādājumu ražotāju SIA "Tonus Elast" un "Elast Medikl" realizācija 2019. gada janvārī veidoja 0,53 miljonus eiro, savukārt veselības centru "Diamed" un "Olainmed" apgrozījums - 0,23 miljonus eiro.

Baltkrievijas meitasuzņēmums "NPK Biotest" janvārī realizējis produkciju par 0,27 miljoniem eiro.

Jau ziņots, ka "Olainfarm" koncerna realizācija pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, pieaugusi par 8% salīdzinājumā ar 2017. gadu, sasniedzot 123,645 miljonus eiro.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!