Foto: LETA

AS "Olainfarm" pērn realizējis produkciju par 93,7 miljoniem eiro, kas ir par 20% vairāk nekā 2013.gadā, kad koncerna apgrozījums bija 78 miljoni eiro, liecina konsolidētais peļņas un zaudējumu aprēķins par koncerna darbību 2014.gadā.

Koncerna peļņa pēc nodokļu nomaksas 2014.gadā bija 12,66 miljoni eiro, kas ir par 0,5% vairāk nekā 2013.gadā, kad AS "Olainfarm" peļņa sasniedza 12,6 miljonus eiro, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.  

"Lai arī mums ir izdevies aizvadīt kārtējo apgrozījuma ziņā veiksmīgāko gadu "Olainfarm" vēsturē, ievērojamās izmaiņas gandrīz visos mūsu galvenajos tirgos - apgrūtinātā uzņēmuma produkcijas nogādāšana vairākos Ukrainas reģionos un valūtas vērtības kritums Ukrainā, Krievijā, Kazahstānā un Baltkrievijā -, kavēja sasniegt izvirzītās peļņas prognozes. Satricinājumi uzņēmumam tik nozīmīgajos tirgos mudina pielikt vēl vairāk pūļu pie medikamentu un ķīmisko produktu realizācijas citos reģionos un aktīvāk strādāt pie iespējamas tāda uzņēmuma iegādes, kura atkarība no NVS valstu tirgiem būtu ievērojami mazāka," norāda "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins.

2014.gadā "Olainfarm" realizācijas apjomi turpināja pieaugt visos uzņēmuma galvenajos tirgos, izņemot Kazahstānu, Lielbritāniju un Uzbekistānu, kur tie samazinājās attiecīgi par 32%,32% un 11%, salīdzinot ar 2013.gadu. Visstraujākais realizācijas pieaugums - par 434% - 2014.gadā tika sasniegts Polijā, otrs straujākais pieaugums - par 192% - bija Nīderlandē, kurp tika sūtīta Pasaules Veselības organizācijas prettuberkulozes programmai paredzētā produkcija.

Būtisks realizācijas pieaugums sasniegts arī Lietuvā (par 60%) un Baltkrievijā (par 40%). AS "Olainfarm" lielākie noieta tirgi 2014.gadā bija Krievija, Latvija, Ukraina, Baltkrievija un Nīderlande.

Pērn ir veiktas 38 jaunas reģistrācijas vairākās valstīs, tostarp tādās līdz šim uzņēmuma noietam netipiskās valstīs kā Peru, Butāna, Mongolija, Rumānija un Kosova, norāda uzņēmumā.

Turpinās reģistrācijas procesi Turcijā, kā arī tie ir sākti Bosnijā un Hercegovinā un citos jaunos tirgos.

AS "Olainfarm" akcionāru pilnsapulce 2014.gada aprīlī apstiprināja koncerna darbības prognozes. Saskaņā ar tām koncerna apgrozījums 2014.gadā tika plānots 93 miljonu eiro apmērā, bet tīrā peļņa 15 miljonu eiro apmērā. Saskaņā ar šo neauditēto 2014.gada pārskatu, gada realizācijas plāns ir pārpildīts par 0,7%, bet gada peļņas plāns ir izpildīts tikai par 84%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!