Foto: LETA

Medikamentu ražotājas AS "Olainfarm" peļņa 2014.gada pirmajā pusgadā bija 8,9 miljoni eiro, apgrozījums - 48,6 miljoni eiro.

Peļņa ir augusi par 73%, apgrozījums - par 41%, salīdzinot ar šo periodu pērn, informēja uzņēmuma valdes loceklis Salvis Lapiņš.

Līdz ar to "Olainfarm" ir aizvadījusi visu laiku ienesīgāko ceturksni, nopelnot 5,25 miljonus eiro, kas ir par 119% vairāk nekā 2013.gada otrajā ceturksnī. Apgrozījuma ziņā šis ir bijis sekmīgākais otrais ceturksnis uzņēmuma vēsturē - ar 25,2 miljonu eiro apgrozījumu. Ir sasniegts pieaugums par 52%, salīdzinot ar šo periodu pērn, norādīts paziņojumā.

"Olainfarm" lielākie noieta tirgi šajā laikā bija Krievija, Ukraina, Latvija, Baltkrievija un Lielbritānija.

"Par spīti pieaugošam saspīlējumam mums būtiskos Krievijas un Ukrainas tirgos, esam spējuši aizvadīt veiksmīgāko pirmo pusgadu "Olainfarm" vēsturē gan peļņas, gan apgrozījuma ziņā. Tiesa, nevaram izslēgt Krievijas un Ukrainas konflikta vai ar to saistīto sankciju ietekmes parādīšanos nākotnē. Tā kā Krievijas un Ukrainas politiskās un ekonomiskās perspektīvas ir grūti prognozēt, esam nolēmuši izveidot uzkrājumus par visiem uz 30.jūniju esošajiem debitoru parādiem no šīm valstīm," norāda "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins.

2014.gada pirmajā pusgadā uzņēmuma realizācijas apjomi pieauga visos tā galvenajos noieta tirgos, izņemot Kazahstānu, kurā tie samazinājās par 27%, salīdzinot ar šo periodu pērn. Šādu realizācijas samazinājumu lielā mērā izraisīja šī gada sākumā Kazahstānā notikusī nacionālās valūtas devalvācija. Visstraujākais realizācijas pieaugums pirmajā pusgadā tika sasniegts Polijā, kur tā pieauga par 13 434%, Ukrainā - par 303%, Nīderlandē - par 180% un Uzbekistānā - par 102%.

Kopumā pirmajos sešos mēnešos "Olainfarm" produkcija realizēta 32 valstīs piecos kontinentos.

Šajā laikā ir veiktas 27 jaunas reģistrācijas 12 valstīs, tostarp Polijā, Mongolijā, Rumānijā un Kosovā. Turpinās reģistrācijas procesi Turcijā, Kosovā, kā arī ir sākti reģistrācijas procesi Bosnijā un Hercegovinā un citos jaunos tirgos.

AS "Olainfarm" akcionāru pilnsapulce 29.aprīlī apstiprināja koncerna darbības plānu. Saskaņā ar to koncerna apgrozījums 2014.gadā tiek plānots 93 miljonu eiro apmērā, bet tīrā peļņa - 15 miljonu eiro apmērā.

Saskaņā ar neauditēto 2014.gada pirmā pusgada pārskatu, gada realizācijas plāns ir izpildīts par 52,2%, bet gada peļņas plāns - par 59,4%.

AS "Olainfarm" ir vairāk nekā 40 gadu pieredze medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Patlaban "Olainfarm" produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 35 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

Koncerna "Olainfarm" peļņa pēc nodokļu nomaksas pērn bija 12,6 miljoni eiro, kas ir par 8% mazāk nekā 2012.gadā, kad "Olainfarm" peļņa sasniedza 13,9 miljonus eiro. Apgrozījums pērn bijis 78 miljoni eiro, kas ir par 4% lielāks nekā 2012.gadā, kad "Olainfarm" apgrozījums bija 75,3 miljoni eiro. Lielākais uzņēmuma īpašnieks ir valdes priekšsēdētājs Maligins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!