Foto: Publicitātes foto

AS "Olainfarm" grupas uzņēmuma – ambulatoro medicīnas pakalpojumu sniedzēja SIA "OlainMed" apgrozījums 2022. gadā salīdzinājumā ar 2021. gadu audzis par 15%, pirmo reizi uzņēmuma pastāvēšanas laikā pārsniedzot vienu miljonu eiro. 2022. gads noslēgts ar peļņu.

Apgrozījums ir audzis pēdējos piecus gadus, kopš uzņēmums ietilps AS “Olainfarm” grupā. Tā “OlainMed” attīstībā investējusi pusotru miljona eiro.

Investīcijas ļāvušas uzlabot pacientiem pieejamos “OlainMed” pakalpojumus. Līdzekļi ieguldīti ēkas modernizācijā, rekonstrukcijā un kabinetu pārplānošanā, jaunu funkciju, piemēram, zīdaiņu rehabilitācijas un oftalmoloģijas kabinetu, kā arī jauna reģistratūras bloka izveidē, zvanu centrāles efektivizēšanā, pirmo e-risinājumu ieviešanā un ārstu darba vietu modernizēšanā. Tas ļāvis paplašināt pakalpojumu un diagnostikas iespēju klāstu, kā arī piedāvāt pacientiem visus pakalpojumus vienuviet, tostarp modernizēto dienas stacionāru un zobārstniecības bloku, kas iepriekš atradās citā ēkā. Tāpat kopš pievienošanās “Olainfarm” grupai “OlainMed” speciālistu un medicīnas personāla skaits ir gandrīz divkāršojies.

“OlainMed” valdes priekšsēdētāja Darja Cvetkova atzīst, ka šobrīd ļoti pieprasīti ir pulmonologa un rehabilitācijas pakalpojumi, kas nereti saistīts ar sūdzībām par elpas trūkumu un pastiprinātu nogurumu pēc Covid-19 pārslimošanas. Turklāt jāņem vērā, ka pandēmijas laika blaknes bija mazkustīgs dzīvesveids. Pacientu ar dažādām Covid-19 sekām pagājušajā gadā ir kļuvis apmēram par trešo daļu vairāk.

2023. gadā “OlainMed” plāno attīstīt telemedicīnu, modernizējot kabinetus, sistēmas un iegādājoties programmatūras licences, AS “Olainfarm” grupai uzņēmumā šogad investējot vairāk nekā 150 tūkst. eiro. Ārstu darbavietu digitalizācija ļaus apkalpot vairāk pacientu, tajā skaitā konsultēt arī attālinātus pacientus. Pakalpojuma pilotprojektu “OlainMed" īstenoja jau Covid-19 pandēmijas laikā. “Pirmā konsultācija notiek klātienē, jo speciālistam ir jāizvērtē un jāapskata pacients. Pēc tam atbilstoši mūsu izstrādātai metodoloģijai var sniegt pakalpojumus arī attālināti, uz kontroli nākot klātienē ne biežāk kā reiz mēnesī,” par jauno telemedicīnas pakalpojumu stāsta “OlainMed” valdes priekšsēdētāja.

Kopumā ik gadu “OlainMed” sniedz pakalpojumus 20 tūkst. pacientu Olaines novadā, kā arī Mārupes novada un Rīgā strādājošiem Jelgavas novada iedzīvotājiem. 2022. gadā “OlainMed” pacientu skaits, salīdzinot ar 2021. gadu, audzis par vairāk nekā 5%.

SIA “OlainMed” nodarbina 54 cilvēkus. Tā auditētais apgrozījums 2021. gadā bija 908 835 eiro. 2017. gada jūnija beigās par Olaines pašvaldības kapitālsabiedrības SIA “Olaines veselības centrs” īpašnieci kļuva AS “Olainfarm” uzņēmumu grupa.

AS “Olainfarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar 50 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Uzņēmuma grupas konsolidētais apgrozījums 2021. gadā sasniedza 137,7 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!