Foto: F64
Oligarhu kontrolēts uzņēmums cenšas no valsts piedzīt 5,8 miljonus eiro par zemi Andrejsalā, ceturtdien vēsta žurnāls "Ir".

Prasību tiesā par 5,8 miljonu eiro piedziņu no VAS "Privatizācijas aģentūras" vērsis maksātnespējīgais uzņēmums "Termināls Andrejsala", kas pirms vairākiem gadiem no valsts iegādājās 9,3 hektārus Andrejsalas centrā.

Tagad uzņēmums likvidēts, bet prasību uztur tā saistību pārņēmējs "Elevators Andrejsala", skaidro medijs. Abu uzņēmumu īpašniekos ir bijis "Jaunrīgas Attīstības uzņēmums".

Pašreizējo saimnieku ķēde aizved līdz bijušo politiķu Andra Šķēles un Aināra Šlesera ģimenēm, kā arī Ventspils mēram Aivaram Lembergam pietuvinātām personām.

2008. gada 25. aprīlī "Privatizācijas aģentūra" noslēdza līgumu ar uzņēmumu "Termināls Andrejsala" par zemes pārdošanu 9,3 hektāru platībā Andrejsalā. Darījuma summa bija 10,5 miljoni eiro, no kuriem 60% jāmaksā naudā, bet 40% – sertifikātos. Pirkums veikts uz nomaksu.

Uzņēmums maksājis līdz 2013. gadam. Līguma ietvaros šo gadu laikā par zemi samaksāti 5,8 miljoni eiro un vēl divi miljoni – procentos.

Neviens nekomentē nosacījumus, kādus 2008. gadā noslēgtais līgums paredz katrai no pusēm tā pārtraukšanas gadījumā, līdz ar to nav zināms, cik pamatota ir uzņēmuma prasība tiesā, skaidro "Ir".

Kā liecina žurnāla rīcībā esošā informācija, valdība šo lietu nesen apspriedusi slepenā sēdē, un VAS "Privatizācijas aģentūra" ved sarunas par mierizlīgumu.

Vēstīts, ka Augstākās tiesas (AT) Civillietu tiesu palāta par labu SIA "Jaunrīgas attīstības uzņēmums" no Kultūras ministrijas (KM) piedzinusi 652 335 eiro saistībā ar Laikmetīgās mākslas muzeja projektu.

KM tiesas lēmumu pārsūdzēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!