Foto: Pexels.com, picjumbo.com

"Omniva" rīcībā nonākusi informācija par jauniem maksājuma karšu datu izkrāpšanas mēģinājumiem. Lai īstenotu savu nolūku, krāpnieki sūta privātpersonām e-pasta vēstules it kā "Omniva" vārdā par sūtījumu, ko nav iespējams piegādāt, un lūdzot norādīt maksājumu karšu datus un piegādes adresi (attēlā), informēja Patrīcija Ezīte SIA "Omniva Latvija" mārketinga asistente. Uzņēmums uzsver, ka šādus e-pastus savā vārdā nesūta, un aicina iedzīvotājus uzmanīties, kā arī, saskaroties ar krāpšanas mēģinājumiem, vērsties Valsts policijā.

"Omniva" saskārusies ar vairākiem desmitiem gadījumu, kad klienti saņem krāpnieciskus e-pastus, aicinot sniegt personīgo informāciju, tai maksājumu kartes datus un dzīvesvietas adresi. E-pasta vēstules sūtītas no ar uzņēmumu nesaistītas adreses un tajās saņēmējs tiek informēts par sūtījumu, ko nav iespējams piegādāt nepareizi norādītas adreses dēļ. Tālāk saņēmējs tiek novirzīts uz viltus lapu, kurā tiek aicināts ievadīt savu dzīvesvietas adresi, maksājumu kartes numuru un citu personīgo informāciju. Par minētajiem krāpniecības mēģinājumiem uzņēmums vērsies ar iesniegumu Valsts policijā.

"Omniva" aicina klientus būt īpaši piesardzīgiem, rīkojoties ar saviem personiskajiem datiem, un nesniegt informāciju saitēs, ko atsūtījuši svešinieki vai kas šķiet kļūdainas, iepriekš nepārliecinoties par šo saišu patiesumu. Tāpat uzņēmums aicina par aizdomīgiem e-pastiem vai īsziņām nekavējoties ziņot klientu atbalsta centram pa tālruni 27042424 vai rakstīt uz info@omniva.lv, kā arī ziņot Valsts policijai.

SIA "Omniva Latvija" dibināta 2012. gadā un sniedz sūtījumu loģistikas, informācijas loģistikas un e-rēķinu apstrādes pakalpojumus. Šobrīd Latvijas "Omniva" tīklā ir 208 pakomāti, kas izvietoti 97 apdzīvotās vietās Latvijā. Pērn uzņēmums strādājis ar 12,7 miljonu apgrozījumu un tā peļņa pēc nodokļu nomaksas bija gandrīz 2,4 miljoni eiro, liecina "Lursoft" pieejamā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!