Foto: Publicitātes attēli

"Baltic Real Estate Awards 2021" konkursā par labāko tirdzniecības centru Baltijas valstīs 2020. gadā žūrija atzinusi tirdzniecības centru "Origo", bet interesentu balsojumā visvairāk balsu saņēmis tirdzniecības centrs "Sāga", "Origo" atstājot otrajā vietā, bet trešā vieta balsojumā kategorijā "tirdzniecības centri" ir "Via Jurmala Outlet Village" projektam. Projekts "Origo One" saņēmis trešo vietu balsojumā kategorijā "Pilsētas atjaunošanas projekts".

Konkursā nekustamā īpašuma nozares eksperti no Lietuvas, Igaunijas un Latvijas vērtēja projektu inovāciju, dizainu, funkcionalitāti, efektivitāti, ilgtspēju, sabiedrības un mediju atzinību, objekta integrāciju apkārtējā vidē un citus kritērijus, kas veicina objekta nomnieku un apmeklētāju apmierinātību.

Balvas tika pasniegtas nekustamo īpašumu konferences "Baltic Real Estate Investment Forum 2021" ("Baltijas nekustamo īpašumu un investīciju forums 2021)" laikā, kas norisinājās Viļņā. Konkursa "Baltic Real Estate Awards 2021" uzvarētāji tika izvēlēti piecās kategorijās: "Labākais biroju un biznesa projekts", "Labākais dzīvojamo ēku projekts", "Labākais tirdzniecības centrs", "Labākais industriālais projekts" un "Labākais pilsētvides atjaunošanas projekts".

Kategorija "Labākais tirdzniecības centrs", kurā balvu saņēma t/c "Origo", tika piešķirta par 2020. gadā īstenotiem nekustamā īpašuma projektiem Baltijas valstīs – jaunajiem, paplašinātajiem vai rekonstruētiem tirdzniecības centriem, mazumtirdzniecības parkiem vai "factory outlet" veikaliem, kuri spējuši veicināt un saglabāt pircēju plūsmu, vienlaikus piedāvājot unikālu iepirkšanās pieredzi, izmantojot jaunās tehnoloģijas, pakalpojumus, klientu lojalitātes programmas un arhitektūras iezīmes ar mērķi palielināt klientu apkalpošanas līmeni un apmierinātību.

T/c "Origo" komplekss tika ierindots arī starp finālistiem kategorijā "Labākais pilsētvides atjaunošanas projekts", savukārt biznesa centrs "Origo One" bija finālistu starpā kategorijā "Labākais biroju un biznesa projekts".

"Origo" jaunbūve Rīgā, Satekles ielā 2b, tika atklāta 2020. gada pavasarī. Tās izbūvē tika investēti 63 miljoni eiro. T/c "Origo" jaunās ēkas pirmajos trīs stāvos izvietotas tirdzniecības un pakalpojumu sniedzēju telpas, savukārt ēkas augšējos trīs stāvos atrodas "Origo One" biznesa centrs.

"Origo" jaunbūve ieguvusi 1. vietu arī konkursā "Latvijas Būvniecības gada balva 2020" nominācijā "Jauna sabiedriskā ēka", kā arī galveno balva Rīgas pilsētas arhitekta biroja organizētajā konkursā "Gada balva Rīgas arhitektūrā 2021" un īpaša atzinību par organisku, harmonisku un daudzfunkcionālu urbānās vides papildinājumu Rīgas centrā, kā arī par kompleksu arhitektoniskās vides risinājumu, respektējot universālā dizaina un vides pieejamības prasības. "Origo" projekts ieguvis arī 1. vietu konkursā "Ilgtspējība Arhitektūrā Būvniecībā Dizainā 2021" nominācijā "Ilgtspējīgākā ēka".

"Origo" paplašināšanas projektu realizēja norvēģu nekustamo īpašumu attīstīšanas un apsaimniekošanas kompānija "Linstow Baltic" sadarbībā ar galveno būvdarbu veicēju SIA "Skonto Būve" un projektētājiem - PS "Arcade" (arhitektu biroju SIA "DEPO projekts" un SIA "Jensen Consult un Arhis inženieri") un interjera dizaina autoru SIA "xcelsior". Būvniecības tehnisko uzraudzību veica uzņēmums SIA "CMB", BREEAM sertifikāciju veica SIA "IB&P konsultācijas" un OÜ "Oxford Sustainable". Objekta īpašnieks – SIA "Attīstības aģentūra" (Linstow AS).

Vairāk par Rīgas tirdzniecības centriem, to īpašniekiem un nākotnes prognozēm lasi rakstā: "Kam pieder Rīga? Tirdzniecības centri."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!