Foto: Publicitātes attēls
Saldumu un sāļo uzkodu ražotājs "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" šogad plāno investēt trīs miljonus eiro, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

75% investīciju paredzēti inovācijām, kapacitātes palielināšanai un darba, pārtikas drošības uzlabojumiem, bet 25% iekārtām un ēku, kā arī telpu uzlabojumiem.

Uzņēmuma prioritātes šogad ir tirgus pozīcijas nostiprināšana Latvijā un eksporta tirgos. Investīcijas plānotas "Laima", "Selga", "Staburadze", "Old Town Bakery", "Ādažu Čipsi", "The Original Taffel Snacks" un "Pedro" zīmolos, kā arī jaunu produktu ieviešanā, ražošanas procesu pilnveidē un produktu kvalitātes nodrošināšanā.

Vēstīts, ka "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" plāno būvēt jaunu un multifunkcionālu ražotni Latvijā, pārceļot uz to ražošanu no pašreizējās "Laimas" ražotnes Miera ielā.

"Orkla Confectionery & Snacks Latvija" ir viens no vadošajiem šokolādes un konditorejas izstrādājumu, kā arī uzkodu ražošanas uzņēmumiem Baltijas valstīs. Uzņēmums eksportē preces uz gandrīz 30 valstīm, nodarbinot vairāk nekā 1000 cilvēku.

"Orkla" ir plaša patēriņa produktu, kā arī mazumtirdzniecības, pārtikas, maiznīcu un konditoreju konceptuālo risinājumu piegādātājs. Ziemeļvalstis un Baltijas reģions ir "Orkla" galvenie tirgi un tie veido aptuveni 80% no apgrozījuma uzņēmuma zīmolu patēriņu preču segmentā. "Orkla" grupai ir stipras tirgus pozīcijas dažādās produktu kategorijās Centrāleiropā un Indijā. Uzņēmums ir galvenais piegādātājs Eiropas maizes tirgus segmentā.

No 2015. gada 31. decembra "Orkla" grupā strādā 14 670 darbinieku. "Orkla" apgrozījums 2015. gadā bija 3,6 miljardi eiro.

Savukārt SIA "Orkla Foods Latvija" apgrozījums 2016. gadā bija 29,9 miljoni eiro. 22% no apgrozījuma ir uzņēmuma produkcijas pārdošanas apjomi eksporta tirgos, bet 78% – produkcijas noiets Latvijā. 2016. gadā "Orkla Foods Latvija" ražošanā investēja miljonu eiro, bet nodokļos 2016. gadā samaksāja 5,3 miljonus eiro.

"Orkla Foods Latvija" ir viens no modernākajiem un lielākajiem ēdienu un ēdiena piedevu ražotājiem Latvijā un Baltijas valstīs. Uzņēmums ar nosaukumu "Orkla Foods Latvija" strādā kopš 2015. gada decembra, kad tika pabeigta "Orkla" grupai piederošo kompāniju SIA "Spilva" un AS "Gutta" apvienošana vienā uzņēmumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!