Foto: LETA
SIA "Ostas celtnieks" par 4,4 miljoniem eiro Ķekavā, Loreķu teritorijā, izbūvēs ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu, kura kopējais garums būs 19,65 kilometri, informēja uzņēmumā.

"Ostas celtnieks" parakstījis līgumu ar SIA "Ķekavas nami" par ārējo ūdensapgādes, kanalizācijas tīklu, kā arī kanalizācijas sūkņu staciju izbūvi. Projektu plānots sākt šī gada maijā.

Īstenojot kanalizācijas un ūdensapgādes tīklu paplašināšanu Ķekavā, "Ostas celtnieks" izbūvēs 9,1 kilometru garu ūdensapgādes tīklu un 9,8 kilometru garu pašteces kanalizācijas tīklu, 0,75 kilometru garu kanalizācijas spiedvadu, kā arī sešas kanalizācijas sūkņu stacijas ar pieslēgumu kanalizācijas spiedvadam uz Rīgas notekūdeņu attīrīšanas ietaisēm.

Projekta ietvaros tiks nodrošinātas ūdensvada un kanalizācijas pieslēguma vietas 480 Loreķu iedzīvotājiem. Būvdarbu pabeigšana un objekta nodošana ekspluatācijā paredzēta 18 mēnešu laikā, skaitot no būvdarbu līguma noslēgšanas dienas. Projektu līdzfinansē Eiropas Savienības Kohēzijas fonds projekta "Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Ķekavā, 4. kārta" ietvaros. Līguma slēgšanas tiesības "Ostas celtnieks" ieguva būvdarbu iepirkumā.

"Ostas celtnieks" ir daudzprofilu būvniecības uzņēmums, kas dibināts 1994. gadā Ventspilī un darbojas tirgū jau vairāk nekā 24 gadus. Kompānija veic ēku, ceļu un inženiertīklu būvniecību, nodrošinot pilnu pakalpojumu ciklu no projektēšanas līdz objekta nodošanai ekspluatācijā. "Ostas celtnieks" pēdējo trīs gadu laikā ir uzbūvējis ūdensapgādes un kanalizācijas tīklus ap 245 kilometru garumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!