Jūrmalas domei būtu aktīvāk jāiesaistās Ķemeru sanatorijas atjaunošanas projektā, rūpējoties par apkārtējās vides sakārtošanu un infrastruktūras attīstību, uzskata Privatizācijas aģentūra (PA).

Komentējot septiņu Jūrmalas domes deputātu ceturtdien pilsētas mēram Romualdam Ražukam (PS) iesniegto pieprasījumu sasaukt domes ārkārtas sēdi, lai izvērtētu trešdien parakstīto domes un Ķemeru sanatorijas privatizētāja SIA "Ominasis Latvia" līgumu, PA norāda, ka "Kempinski" viesnīcas sekmīga darbība Ķemeros nav iespējama bez sakoptas vides un atbilstošas infrastruktūras.

"Šobrīd, kad viesnīcas telpās tiek pabeigts remonts un investors ir ieguldījis vairāk kā 10 miljonus latu, ir tikai saprotams, ka beidzot arī Jūrmalas pašvaldībai aktīvāk jāiesaistās kūrorta atdzimšanā," norāda PA

"Tik daudz uzmanības, cik iepriekš domes pārstāvji veltīja remontdarbu uzraudzībai, būtu jāvelta arī Ķemeru kā kūrorta attīstībai. Viena izremontēta viesnīca kūrorta dzīvi nesakārtos, un bez domes aktīvas kūrorta politikas ir bažas, ka Ķemeru atjaunošanas projekts sevi neattaisnos," norāda PA.

Aģentūra arī uzsver, ka "tāda pasaules mēroga viesnīcu operatora kā "Kempiniski" aiziešana no projekta būtu ārkārtīgi negatīvs signāls investoriem, kas gribētu investēt ne tikai Jūrmalā, bet arī Latvijas ekonomikā kopumā".

Jau vēstīts, ka trešdien dome un "Ominasis Latvia" parakstīja līgumu par turpmāku sadarbību vides sakārtošanā un tūrisma attīstību, kas bija viens no neizpildītajiem Ķemeru sanatorijas privatizācijas noteikumiem.

Sanatorijas rekonstrukcija un ap to saistītais privatizācijas process notiek jau vairāk nekā 10 gadus. To laikā Privatizācijas aģentūra pirms vairākiem gadiem pat pieļāva lauzt līgumu ar "Ominasis Latvija" par darbu neizpildi laikā. Tāpat abu pušu starpā ir bijušas arī citas neskaidrības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!