Privatizācijas aģentūras (PA) valde otrdien nolēma mainīt maksāšanas līdzekli no latiem uz privatizācijas sertifikātiem nekustamajam īpašumam Rīgā, Dzirnavu ielā 58. PA valde nolēmusi aizstāt valsts nekustamā īpašuma Rīgā, Dzirnavu ielā 58, atlikušo pirkuma maksas latos maksājamo daļu 132 223,76 latu apjomā ar maksāšanas līdzekļiem - 4 722,28 privatizācijas sertifikātiem.
Tādējādi PA valde arī atcēla savu iepriekšējo lēmumu nemainīt maksāšanas līdzekļus par minētu Dzirnavu ielas namu. Lielu interesi par minēto īpašumu iepriekš izrādīja PA padomes loceklis Normunds Lakučs, kurš pat ir ierosinājis sasaukt PA ārkārtas padomes sēdi, lai skatītu a/s "Rīdzene CD" sūdzību par PA valdes lēmumu, nepiemērojot maksāšanas līdzekļu maiņu nekustamajam īpašumam Dzirnavu ielā 58.

Turklāt "Rīdzene CD" sūdzība PA padomes sēdē jau vienreiz tika skatīta. 20.jūlijā notikušajā padomes sēdē Lakuča ierosināto, "Rīdzene CD" sūdzību atbalstošo lēmuma projektu noraidīja, kad par to nobalsoja tikai apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK pārstāvji - Judīte Oškalne un Lakučs.

Toreiz PA valde skaidroja, ka "Rīdzene CD" sūdzība nav pamatota, jo, apturot zemesgabala Dzirnavu ielā 58 privatizāciju, PA ņēma vērā, ka likums "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju" nosaka - pirmpirkuma tiesības zemesgabalam ir uz tā esošās ēkas īpašniekam, tomēr "Rīdzene CD" īpašuma tiesības ir apstrīdētas, un tiesvedības process nav beidzies.

PA valde skaidroja, ka, pieņemot šādu lēmumu, PA centās sevi pasargāt no atbildības un izdevumiem, kas tai varētu rasties gadījumā, ja nekustamo īpašumu - ēku Dzirnavu ielā 58 - attiesātu.

Savukārt "Rīdzene CD" uzskata, ka PA valdes rīcība, apturot minētā zemes gabala privatizāciju, ir nepamatota un nelikumīga, jo uz minētā zemesgabala atrodas uzņēmumam piederoša apbūve, kuras īpašuma tiesības ir nostiprinātas zemesgrāmatā. Kompānija norāda, ka līgums neparedz iespēju apturēt zemesgabala privatizāciju, tāpēc ka trešās personas apstrīd apbūves īpašnieka īpašuma tiesības.

Tāpat kompānija norāda, ka, apturot minētā zemesgabala privatizāciju, tiek apdraudētas uzņēmuma iespējas veikt zemesgabala privatizāciju līdz privatizācijas sertifikātu derīguma termiņa beigām šogad.

Minēto zemesgabalu nodeva privatizācijai 1997.gada februārī. Uz zemesgabala atrodas "Rīdzene CD" piederošā viesnīcas ēka, kuru tā ieguva īpašumā atbilstoši 2000.gada janvāra nomaksas pirkuma līgumam ar PA. Pašlaik minētajam uzņēmumam nomaksas parāds ir 8172,85 latu.

"Rīdzene CD" pamatkapitāls ir 25 tūkstoši latu, bet 98,8% uzņēmuma akciju īpašniece ir privātpersona Ilze Žeivate. "Rīdzene CD" parāds aģentūrai 2001.gada 10.jūlijā veidoja 8172,85 latus, kas bija viens no iemesliem, kādēļ PA valde 2001.gada 17.jūlija sēdē neatbalstīja maksāšanas līdzekļu maiņu minētajam valsts nekustamajam īpašumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!