Foto: Publicitātes foto

Jūrmalā ekspluatācijā ir nodota daudzdzīvokļu dzīvojamā ēka "Edingburgh Apartments&Lofts", kurā ieguldīti vairāk nekā 7,3 miljoni eiro.

Pirmā kārta tika pabeigta 2021. gada sākumā, un no 65 mājokļiem ir pārdoti 86%. Vairāk nekā 92% pircēju ir Latvijas iedzīvotāji.

Projektu veido divu ēku komplekss - piecstāvu ēkā izbūvēti 65 apartamenti, savukārt otrajā kārtā ekspluatācijā nodotajā divstāvu ēkā – 24 t.s. lofti.

Bijušās sanatorijas ēku komplekss atrodas valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa aizsardzības zonā, tā pārbūve tika veikta, respektējot vides kontekstu un ar pietāti izmantojot vēsturiskos Jūrmalas koka arhitektūras būvmākslas "citātus". Par to liecina fasādes apdarē izmantotais koks, tā dekoratīvais krāsojums un balkonu dekori.

Projekta autore ir arhitekte Zane Tetere – Šulce un viņas vadītais birojs "Open AD", kura pauž gandarījumu par nenonicināto un neiznīcināto padomju laika degradēto mantojumu. "To mums izdevās pārvērst par ievērības cienīgu rekonstrukciju, kas saglabā savas vēsturiskās, nostaļģiskās proporcijas un formas, taču iekļaujas mūsdienīgajā Jūrmalai raksturīgā apbūves kontekstā. Otrā projekta kārta, divstāvu ēkas korpusa rekonstrukcija, ir zīmīga ar savu netipisko telpu - augstiem griestiem, kas dod iespēju izveidot otru līmeni, lieliem logu laukumiem un milzīgām terasēm, ļauj mums izspēlēt zināmu asociāciju ar vasarnīcu tipa dzīvošanu Jūrmalā, noteikti ir pievienotā vērtība kopējai mājokļu plejādei Jūrmalā."

Lofti realizēti projekta otrajā kārtā, bijušās sanatorijas kluba telpās, kur tās ir plašākas, ar augstiem griestiem un sniedz iespēju izbūvēt lielākas terases. Griestu augstums (3,5 – 3,9 m) ļāvis vairākos plānojumos iekļaut papildu platības, izbūvējot telpu otrajā līmenī. Loftu risinājumi piesaistīja interesi; pirms ēkas nodošanas ekspluatācijā rezervēti vairāk nekā 40%.

Projekta attīstītāji ir SIA "OM31", būvdarbus veica "Anzāģe". Projektu līdzfinansēja "Signet Bank."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!