Foto: F64

VAS „Privatizācijas aģentūra” (PA) ir pabeigusi valstij piederošo AS „Jelgavas siltumtīklu uzņēmums” kapitāla daļu pārdošanu un tās par 289 975 latiem pārdotas esošajiem akcionāriem SIA „Fortum Jelgava” un AS „Jelgavas cukurfabrika”.  Jelgavas pilsētas pašvaldība, kurai jau pieder nepilni 72% AS „Jelgavas siltumtīklu uzņēmums” akciju, nolēma atteikties no pirmpirkuma tiesību izmantošanas, portālu “Delfi” informēja PA preses pārstāvis Guntis Kārkliņš.

Valstij piederošo akciju paketi 4 142 500 akcijas jeb 23,85% no pamatkapitāla Ministru kabinets (MK) nodeva pārdošanai 2011.gada 19.jūlijā. Saskaņā ar pārdošanas noteikumiem akciju paketes pārdošanas cena tika noteikta 289 975 lati. Saskaņā ar Komerclikumu un AS "Jelgavas siltumtīklu uzņēmums" statūtiem pirmpirkuma tiesības uz pārdodamo akciju paketi bija uzņēmuma akcionāriem.

Izmantot pirmpirkuma tiesības uz akcijām pieteicās divi akcionāri un līgums tika noslēgts ar „Jelgavas cukurfabriku" par 3 364 038 valstij piederošo akciju un „Fortum Jelgava" par valstij piederošo 778 462 akciju pārdošanu. Abi akciju pircēji ir jau par akcijām samaksājuši.

"Jelgavas siltumtīklu uzņēmums" galvenie darbības virzieni ir elektroenerģijas ražošana, apgāde un sadale, tvaika piegāde un gaisa kondicionēšana, ūdens ieguve, attīrīšana un apgāde, inženierbūvniecība.

Uzņēmuma lielākais akcionārs ir Jelgavas dome (71,61%). Saskaņā ar uzņēmuma gada pārskatu apgrozījums 2011.gadā bija 40 747 lati, ko veido SIA "Fortum Jelgava" iznomāto aktīvu nomas maksas ieņēmumi.

Saskaņā ar 2004.gada 14.oktobrī noslēgto nomas līgumu starp "Jelgavas siltumtīklu uzņēmums" un "Fortum Jelgava" visi sabiedrības aktīvi ir nodoti nomā SIA "Fortum Jelgava".

Līguma darbības beigu termiņš ir 2034.gada 1.decembris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!