Foto: Publicitātes foto
Noslēdzoties pavasarī uzsāktajiem būvdarbiem, veikals "Laimas" paplašinājis tirdzniecību, atklājot jauno ēku Krimuldas novada Raganā.

Ēkas būvniecības projekts realizēts ar Lauku atbalsta dienesta (LAD) un bankas "Citadele" finansējumu 300 000 eiro apmērā.

Jaunās, vairāk nekā 500 kvadrātmetrus plašās telpas atrodas blakus iepriekšējai tirdzniecības vietai, kur veikals darbojās jau 25 gadus – šajās telpās patlaban notiek renovācijas darbi, un tās tiks izmantotas, lai nākotnē paplašinātu tirdzniecību. Savukārt jaunajā ēkā veikals piedāvā būvmateriālu, dārzniecības un saimniecības preces, kā arī preču piegādi.

Būvmateriālu veikala "Laimas" īpašnieks Jānis Eisaks, kurš pats ir būvnieks, atklāj, ka nepieciešamība pēc plašākām telpām veikalam bija jau sen. "Salīdzinot ar laiku, kad tikai sākām savu darbību, piedāvājums būvmateriālu segmentā gadu gaitā ir ļoti paplašinājies, un mēs vēlējāmies ar to nodrošināt arī Krimuldas reģiona iedzīvotājus. Tāpat mums bija ambīcijas pielāgot telpas mūsdienu prasībām. "Laimas" ir izteikts ģimenes uzņēmums, tāpēc savas zināšanas nododu jaunākajam dēlam, kurš ir arī veikala vadītājs," piebilst uzņēmējs.

Saskaņā ar bankas "Citadele" informāciju kreditētākās nozares mazo uzņēmumu segmentā ir lauksaimniecība un mežsaimniecība un tām izsniegti 28% no kopējā finansējuma mazajiem uzņēmumiem, seko tirdzniecība – 20% un apstrādes rūpniecība – 15%. Pandēmijas ietekmē finansēšanas apjoms samazinājies nekustamā īpašuma, tūrisma, viesnīcu un ēdināšanas nozarēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!