Foto: Publicitātes foto
Pabeigta būvfirmas SIA "Arčers" reorganizācija, kuras rezultātā mainījies uzņēmuma īpašnieks un patiesais labuma guvējs, liecina "Firmas.lv" informācija.

Reorganizācijas laikā kompānijai "Arčers" pievienota līdzšinējā uzņēmuma 100% kapitāldaļu īpašniece SIA "Nule 17", kuras vienīgā īpšniece ir AS "UGN". Pēc reorganizācijas "UGN" ir kļuvusi par vienīgo "Arčers" kapitāldaļu īpašnieci.

Pirms reorganizācijas "Arčers" patiesais labuma guvējs bija Armands Garkāns, bet pēc reorganizācijas par patieso labuma guvēju kļuvis Mārtiņš Lāma.

Pirms reorganizācijas "Arčers" iesniedza gada pārskatu arī par periodu no 2020.gada 1.janvāra līdz 31.maijam, kurā uzņēmums strādāja ar 21,04 miljonu eiro apgrozījumu un guva 915 612 eiro peļņu.

Pārskatā teikts, ka reorganizācija tiek veikta darbības efektivizācijai, tāpēc nolemts pievienot mātesuzņēmumu "Nule 17". Tāpat pēc reorganizācijas tiks mainīts pārskata gada periods, kurš turpmāk būs no 1.jūnija līdz nākamā gada 31.maijam.

Būvniecības uzņēmums "Arčers" 2019.gadā strādāja ar 37,008 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 39,3% vairāk nekā 2018.gadā, savukārt kompānijas peļņa palielinājās vairāk nekā 18 reizes un bija 2,507 miljoni eiro.

Iepriekš "Arčers" pārstāvji skaidroja, ka jau ilgāku laiku daudznozaru holdinga "UGN" grupas ietvaros notiek uzņēmumu pārvaldības efektivizācija. Tas tiek darīts ar nolūku panākt pēc iespējas efektīvāku holdingā ietilpstošo uzņēmumu aktīvu izmantošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!