Foto: Pixabay

Noslēdzies AS "RB Rail" izsludinātais iepirkums par pagaidu darbinieku nomu, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Konkursā saņemti piecu pretendentu piedāvājumi, un tajā uzvarējušas divas Lielbritānijas kompānijas - "Linum Consult" un "Ewi Recruitment Limited", kā arī Nīderlandes uzņēmums "Brunel Energy Europe BV".

Iepirkums tika izsludināts pērnā gada septembrī. "RB Rail" pārstāve Līva Biseniece informēja, ka iepirkums ir paredzēts uz diviem gadiem, un to izmantos visās trijās Baltijas valstīs.

Primāri, iepirkums ir nepieciešams, lai nodrošinātu darbinieku piesaisti īstermiņa darbiem. Šādas nepieciešamība projektā rodas gadījumos, kad paredzēts veikt konkrētus vienreizējus uzdevumus, kā arī situācijas, kad paredzams straujš darba apjoma pieaugums, bet nav racionāli veidot jaunas pastāvīgas štata vietas.

Tāpat īstermiņa darbinieku noma ir plānota gadījumos, kad pastāvīgo darbinieku atlase aizņem ilgu laiku. Lai atrastu ātrgaitas, Eiropas platuma dzelzceļa ekspertus, kandidātu atlases notiek gan Baltijas valstīs, gan citviet Eiropā un var aizņemt pat vairāk nekā sešus mēnešus.

Īstermiņa darbinieku noma ir izplatīta prakse lielos infrastruktūras projektos. Tā ļauj elastīgi plānot cilvēku resursus atkarībā no darba apjoma izmaiņām.

Biseniece norādīja, ka iepirkuma summa ir aprēķināta, balstoties uz plānoto darba apjomu nākamajos divos gados trijās Baltijas valstīs. Plānotais speciālistu loks ietver dažāda profila inženierus, projekta vadības un kontroles speciālistus, kā arī darba drošības un vides aizsardzības speciālistus.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!