Foto: PantherMedia/Scanpix

Pagājušajā nedēļā vidējā elektroenerģijas cena Baltijā samazinājās, tikmēr "Nord Pool" sistēmas cenai bija mērena pieauguma tendence, informē "Latvenergo".

Latvijā un Lietuvā elektroenerģijas cena samazinājās par 10%, salīdzinot ar nedēļu iepriekš, un vienoti bija 151,60 EUR/MWh. Tikmēr Igaunijā elektroenerģijas cena bija 145,83 EUR/MWh, kas palielinājās par 5%. Aizvadītajā nedēļā "Nord Pool" sistēmas cena pieauga par 7 % līdz 136,47 EUR/MWh.

Aizvadītājā nedēļā "Nord Pool" sistēmas cenas pieaugumu galvenokārt noteica augsts svārstīgums energoresursu tirgū, turklāt vēja elektrostaciju izstrāde Ziemeļvalstīs samazinājās par 1%. Tajā pašā laikā Baltijā vēja elektrostaciju izstrāde kāpa par 89%, salīdzinot ar nedēļu iepriekš, turklāt siltāku laikapstākļu rezultātā elektroenerģijas patēriņš samazinājās par 4%, sekmējot Baltijas reģiona mērenu cenas samazinājumu.

"Nord Pool" reģionā elektroenerģijas patēriņš kritās līdz 8 146 GWh, kā arī izstrādes apjomi samazinājās līdz 8 913 GWh.

Baltijas valstīs kopējais elektroenerģijas patēriņš, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, samazinājās par 4% līdz 547 GWh. Latvijā kopā tika patērētas 138 GWh elektroenerģijas, kas ir par 3 % mazāk nekā nedēļu iepriekš. Igaunijā elektroenerģijas patēriņš samazinājās par 3 % līdz 162 GWh, bet Lietuvā kritās par 5 % un bija 247 GWh.

Baltijā kopējā elektroenerģijas izstrāde samazinājās par 2%, un tika saražotas 316 GWh. Latvijā elektroenerģijas izstrāde pieauga par 9% līdz 87 GWh. Tikmēr Igaunijā ražošanas apjomi samazinājās par 9 % līdz 138 GWh, bet Lietuvā elektroenerģijas izstrāde bija 91 GWh, kas bija par 1% lielāka nekā iepriekšējā nedēļā.

Aizvadītajā nedēļā izstrādes apjoms pret patēriņu Latvijā bija 63%, Igaunijā – 85%, bet Lietuvā 37%. Baltijas valstīs tika saražoti 58 % no reģionā patērētā elektroenerģijas apjoma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!