Foto: Publicitātes foto

Saimniecības un pārtikas preču vairumtirgotājs SIA "Sanitex" pagājušajā gadā strādāja ar 454,44 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,5% vairāk nekā gadu iepriekš, liecina "Lursoft" Klientu portfeļa publiskotā informācija.

Šāds apgrozījums ir augstākais uzņēmuma darbības vēsturē. SIA "Sanitex" peļņa pēc nodokļu nomaksas bija 10,47 miljoni eiro.

SIA "Sanitex" iesniegtajā gada pārskatā norādījis, ka Covid-19 ierobežojumu atcelšana pērn atdzīvināja tirgu, kas uzņēmumam ļāva būtiski audzēt apgrozījumu visos biznesa segmentos un kāpināt kopējo realizēto preču apjomu.

Uzņēmums sācis sadarbību arī ar Eiropas vadošo mazumtirdzniecības tīklu Lidl, piegādājot tam gan vietējos, gan arī importa zīmola produktus.

"Krievijas uzsāktās karadarbības dēļ pieņēmām lēmumu pilnībā boikotēt Krievijā un Baltkrievijā ražotos produktus. Tas lika pārskatīt produktu sortimentu un atrast jaunas iespējas esošajā preču portfelī, kā arī piesaistīt jaunus ražotājus," iesniegtajā vadības ziņojumā norādījis SIA "Sanitex".

Pērn SIA "Sanitex" bija darba devējs 645 darbiniekiem. Lietuvas kapitāla uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā 2022. gadā samaksājis 30,88 miljonus eiro.

SIA "Sanitex" turpina ieguldīt līdzekļus visu biznesa virzienu attīstībā. Galvenā uzmanība, kā norādīts iesniegtajā vadības ziņojumā, stāstot par nākotnes izredzēm un turpmāko attīstību, tiks pievērsta jaunu produktu un pakalpojumu attīstībai, kā arī jaunu tirdzniecības vietu atvēršanai.

"Lursoft" izziņā redzams, ka šobrīd SIA "Sanitex" ir reģistrētas 13 struktūrvienības. Uzņēmums pieder Lietuvas UAB "Sanitex".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!