Foto: LETA

Parfimērijas un kosmētikas ražotāja AS "Dzintars" ir iesniegusi Zemgales priekšpilsētas tiesā iesniegumu par tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) pasākumu plāna termiņa pagarinājumu, ko tiesa ir apmierinājusi, informēja AS "Dzintars" valdes locekle Dagnija Maike.

Maike norādīja, ka "Dzintars" iesniegumu par TAP pasākumu plāna termiņa pagarinājumu Zemgales priekšpilsētas tiesā iesniedza šā gada 15. decembrī un tiesa nolēma apmierināt pieteikumu pagarināt "Dzintars" tiesiskās aizsardzības procesa pasākuma plāna izstrādes un saskaņošanas ar kreditoriem termiņu līdz 2017.gada 16.janvārim.

Jau vēstīts, ka Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa 17.oktobrī ierosināja "Dzintara" TAP lietu. Atbilstoši tiesas lēmumam "Dzintaram" TAP pasākumu plāns, kas saskaņots ar kreditoriem, bija jāiesniedz tiesai līdz 19.decembrim.

Uzņēmuma pārstāvji skaidroja, ka divas krīzes, no kurām viena bija 2008.gadā, bet otra 2014.gadā, veicinājušas "Dzintara" tradicionālo tirgu samazināšanos, pārdošanas apmēru kritumu un apgrozāmo līdzekļu trūkumu. Tādējādi uzņēmumam uzkrājušies parādi.

"Dzintars" pagājušajā gadā strādāja ar 5,911 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi palielinājās par 76% - līdz 2,633 miljoniem eiro. "Dzintars" ir parfimērijas un biokosmētikas izstrādātājs un ražotājs. "Dzintara" sortimentā ir vairāk nekā 1000 veidu kosmētikas, parfimērijas produktu, kā arī dekoratīvās kosmētikas izstrādājumu. Kompānija ir reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,817 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!