Foto: LETA

"Iki" un "Cento" veikalu operators SIA "Palink" joprojām turpina saņemt draudus no iepriekšējā maksātnespējas procesa ierosinātāja, Krievijas pilsoņa Sergeja Guščina, kurš cenšas panākt atkārtotu maksātnespējas procesa ierosināšanu, informēja uzņēmuma pārstāve Velga Ozola.

"Konkrētā privātpersona pieprasa samaksāt cesijas ceļā iegūto parādu un līgumsodu par būvkompānijas SIA "Landekss" it kā sniegtajiem pakalpojumiem, kurus jau iepriekš apstrīdējām. Guščins apgalvo, ka ir gatavs iesniegt tiesā jaunu pieteikumu par "Palink" maksātnespēju," sacīja Ozola, akcentējot, ka tas ir "kārtējais mēģinājums kaitēt pilnībā maksātspējīgai kompānijai".

Savukārt "Palink" izpilddirektore Dace Zundure sacīja, ka notiekošais ir uzņēmuma nelabvēļu rīcības sekas.

"Tā kā pēc likuma Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesai būs vēlreiz jāvērtē uzņēmuma maksātspēja, nelabvēļi šo situāciju cenšas ļaunprātīgi izmantot, meklējot dažādus veidus, kā kaitēt un manipulēt likuma robežās. Diemžēl likums nekādā veidā neierobežo iespējas sniegt tiesā jaunus maksātnespējas pieteikumus par nepamatotiem un strīdīgiem prasījumiem. Taču šim spiedienam nebūt negrasāmies pakļauties," sacīja Zundure.

Viņa arī norādīja, ka "Palink" veicot visus nepieciešamos juridiskos pasākumus, lai likumā noteiktajā kārtībā aizsargātu uzņēmuma darbību.

Jau ziņots, ka Augstākās tiesas Senāts marta sākumā atcēla Kurzemes rajona spriedumu par "Palink" maksātnespējas ierosināšanu un nodeva jaunai izskatīšanai tajā pašā tiesā. Šis AT Senāta spriedums nav pārsūdzams.

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa "Palink" maksātnespējas lietu ierosināja pēc privātpersonas Guščina pieteikuma. Viņš cesijas ceļā ieguvis no starp "Landekss" un "Palink" 2008.gada 18.septembrī noslēgtā ģenerālbūvuzņēmēja līguma izrietošu prasījumu pret "Palink" par it kā veikto būvdarbu apmaksu.

Pērn "Palink" strādājis ar 105,6 miljonu eiro (73,92 miljonu latu) apgrozījumu salīdzinājumā ar 104,8 miljonu eiro (73,36 miljonu latu) apgrozījumu 2010.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!