Foto: Publicitātes foto

Veikalu tīklu "Iki" un "Cento" operators SIA "Palink" trešdien iesniedzis tiesā prasību pret bijušo maksātnespējas administratori Gundegu Rozmisu par nodarītajiem zaudējumiem 295 966 latu apmērā, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā. Prasībā norādīts, ka administratore maksātnespējas procesa gaitā ir pārkāpusi savas pilnvaras un izsaimniekojusi uzņēmuma līdzekļus.

Prasība pret bijušo maksātnespējas administratori iesniegta Rīgas apgabaltiesā. "Palink" nodarīto zaudējumu summu veidojot Rozmisas apstiprinātie maksājumi speciālistiem, kuri veikti bez kreditoru sapulces piekrišanas, maksa par uzņēmumam nevajadzīgiem pakalpojumiem maksātnespējas procesa laikā, nepamatoti izmaksāta administratora atlīdzība, kā arī apgrozījuma samazinājuma rezultātā negūtā peļņa.

"Maksātnespējas procesa laikā esam rūpīgi sekojuši līdzi tajā iesaistīto personu darbībām, lai būtu droši, ka tas netiek izmantots kā līdzeklis personīga labuma gūšanai. Procesa laikā administratore vairākkārt ir vienpersoniski pieņēmusi neloģiskus lēmumus par "Palink" līdzekļu izmantošanu, nepamatoti izmaksājot atlīdzību sev, pašas pilnvarotām personām vai ar tām saistītiem uzņēmumiem, kā arī parakstot līgumus par "Palink" nevajadzīgu pakalpojumu sniegšanu," uzsver "Palink" rīkotājdirektore Dace Zundure.

Jau ziņots, ka Rīgas Kurzemes rajona tiesa, iepriekš otrreiz skatot Krievijas pilsoņa Sergeja Guščina prasību par SIA "Palink" maksātnespēju, to noraidīja.

Augstākās tiesas Senāts marta sākumā atcēla Kurzemes rajona spriedumu par "Palink" maksātnespējas ierosināšanu un nodeva jaunai izskatīšanai tajā pašā tiesā. Šis AT Senāta spriedums nav pārsūdzams.

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa "Palink" maksātnespējas lietu ierosināja pēc privātpersonas Guščina pieteikuma. Viņš cesijas ceļā ieguvis no starp "Landekss" un "Palink" 2008.gada 18.septembrī noslēgtā ģenerālbūvuzņēmēja līguma izrietošu prasījumu pret "Palink" par it kā veikto būvdarbu apmaksu.

Pērn "Palink" strādājis ar 105,6 miljonu eiro (73,92 miljonu latu) apgrozījumu salīdzinājumā ar 104,8 miljonu eiro (73,36 miljonu latu) apgrozījumu 2010.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!