Foto: F64

Pandēmijas dēļ slēgto viesnīcu "Tallink Hotel Riga" plānots atvērt 14.aprīlī, liecina uzņēmuma publiskotā informācijas platformā "Facebook".

Atbilstoši publiskotajai informācijai viesnīcā ir sākta rezervāciju pieņemšana.

Jau vēstīts, ka "Tallink Hotel Riga" 2020.gada 18.martā pārtrauca darbību, bet atsāka strādāt 1.jūnijā. Savukārt 2020.gada 18.oktobrī viesnīca atkal pārtrauca darbību, ņemot vērā būtisko viesu skaita un rezervāciju samazinājumu, kā arī ceļošanas ierobežojumus Covid-19 pandēmijas iespaidā.

Atbilstoši SIA "TLG Hotell Latvija", kas pārvalda "Tallink Hotel Latvia", 2021.gada pārskatā minētajam 2020.gada 22.oktobrī stājās spēkā rīkojums par gandrīz visu darbinieku atlaišanu, štatā saglabājot tikai dažus darbiniekus, kuri nodrošina viesnīcas ēkas un sistēmu uzturēšanu darba kārtībā.

Līdzekļi, lai uzturētu ēku, veiktu maksājumus par komunālajiem pakalpojumiem un ēkas nomu, kā arī izmaksātu algas esošajiem darbiniekiem, 2021.gadā saņemti no kompānijas mātesuzņēmuma - Igaunijas "TLG Hotell", kas ietilpst koncerna "Tallink Grupp" sastāvā.

"TLG Hotell Latvija" 2021.gadā strādāja ar 18 661 eiro apgrozījumu, kas ir par 98,5% mazāk nekā gadu iepriekš, līdztekus uzņēmums cieta zaudējumus 3,333 miljonu eiro apmērā, kas ir par 9,9% vairāk nekā 2020.gadā.

"Tallink Grupp" veic pārvadājumus ar prāmjiem Baltijas jūrā, izmantojot zīmolus "Tallink" un "Silja Line". Kompānija arī ir operators trim viesnīcām Tallinā un vienai Rīgā. Uzņēmuma akcijas kotē Tallinas fondu biržas oficiālajā sarakstā. "Tallink Grupp" lielākais akcionārs ir Igaunijas investīciju kompānija "Infortar", kurai pieder 40% "Tallink Grupp" akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!