Foto: Shutterstock

Tūrisma operators "Novatours" ievieš jaunu papildpakalpojumu, kas ļauj elastīgi atlikt atpūtas braucienu, ja ceļotājam pirms brīvdienām ir bijis kontakts ar Covid-19 slimnieku, kā ietekmē noteikta pašizolācijas ievērošana.

Pēc pandēmijas izraisītās dīkstāves tūrisma nozare turpina lēnām, bet stabili atgūties - pieprasījums aug, ceļotāji ir pieņēmuši jaunos ceļošanas drošības noteikumus un labprāt plāno savu atpūtu savlaicīgi uz priekšu. Tomēr koronavīrusam nerimstoties, esošajā situācijā ir daudz nezināmo, kas var pārsteigt nesagatavotus - saslimšana vai saskarsme ar kādu inficēto var izjaukt ierasto ikdienu un rūpīgi būvētos plānus. Tāpēc tūroperators lūkojas pēc jaunām iespējām, kā ceļošanas plānošanu darīt elastīgāku.

"Mērķis ir sniegt iespējami vairāk drošības tiem ceļotājiem, kas savu atpūtu ierasti plāno savlaicīgi uz priekšu. Papildpakalpojums "Pašizolācijas pauze" sniedz iespēju vienu reizi mainīt ceļojuma datumu, ilgumu, viesnīcu, numura tipu, galamērķi un / vai sezonu, ja Latvijas Republikas pilnvarotās iestādes ir noteikušas mūsu klientam ievērot pašizolāciju periodā, kas ietver ceļojuma sākuma datumu," norāda tūroperatora "Novatours" vadītāja Audrone Keinīte (Audronė Keinytė).

"Novatours" piedāvājumā ir arī papildpakalpojums "Covid pauze", kas ļauj atlikt atpūtas braucienu, ja pirms brīvdienām tiek apstiprināta saslimšana ar Covid-19 vīrusu. Arī šis pakalpojums sniedz iespēju vienu reizi mainīt ceļojuma datumu, ilgumu, viesnīcu, numura tipu, galamērķi un / vai sezonu.

"Šobrīd, lai dotos ceļojumā, ir jau pašsaprotami, ka papildu personu apliecinošam dokumentam un ceļojuma biļetei ir jābūt vakcinācijas vai izslimošanas sertifikātam vai negatīva Covid-19 testa apliecinājumam. Vieglāk, protams, ir tiem ceļotājiem, kas ir vakcinēti - nav nepieciešami testi, neveidojas papildu izmaksas. Mēs ārkārtīgi ceram uz vakcinācijas aptveres palielināšanos gan pie mums šeit Latvijā, gan pasaulē, kas noteikti palīdzēs ne tikai tūrisma nozarei, bet mūsu sabiedrībai kopumā," norāda A.Keinīte.

Tūroperators uzskata, ka ceļošanai šobrīd nav šķēršļu, tai vien jābūt pārdomātai un svarīgi ir ievērot drošības noteikums, respektēt valstu atbildīgo iestāžu norādījumus, ieteikumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!