Foto: Publicitātes foto
Valstī noteiktie ierobežojumi ir mainījuši patērētāju paradumus: kamēr veikals ir slēgts apmeklētājiem, ir pieaudzis nelielu pasūtījumu skaits internetā, tāpēc mazumtirgotājs "Ikea" turpmāk nelielu pasūtījumu (līdz 30 kg) piegādi Rīgas robežās veiks par zemāku cenu, liecina tā sniegtā informācija.

"Ierobežojumi ir mainījuši patērētāju paradumus. Iepriekš pirkumi internetā ar piegādi mājās bija aktuālāki apjomīgākām precēm, piemēram, virtuves iekārtām, skapjiem un gultām. Mazākas mantas cilvēki labprātāk iegādājās uz vietas veikalā. Tomēr, kopš stājušies spēkā ierobežojumi, un "Ikea" veikals uz laiku ir slēgts, mums ir arvien vairāk klientu, kuri pasūta internetā mājsaimniecības piederumus, interjera priekšmetus un nelielas mēbeles," stāsta "IKEA Latvija" vadītājs Pēteris Grīnbergs.

Līdzšinējā piegādes maksa Rīgā bija 19,90 eiro, bet tagad pirkumiem, kuru svars nepārsniedz 30 kg, tā ir samazināta līdz 9,99 eiro. Pircējiem tiek dota iespēja izvēlēties arī saņemt preces bez maksas veikalā.

"IKEA Latvija" vadītājs saka, ka jaunais pakalpojums esot "Ikea" atbilde izmaiņām patērētāju vajadzībās, un tas uzlabos arī e-komercijas efektivitāti, jo nelielie pasūtījumi ātrāk sasniegs pircējus, samazinot to uzglabāšanas laiku veikalā.

"Šobrīd populārākie nelielie pirkumi ir virtuves piederumi, krūzes un glāzes, rotaļlietas un tekstilizstrādājumi, piemēram, spilveni. Decembrī pircēji aktīvāk iegādājās dāvanu saiņojamo papīru un dažādas kastes," informē Grīnbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!