Foto: DELFI

Pēc ilgākas pauzes jeb precīzāk pēc iepriekšējās krīzes ir atsākta projekta "Panorama Plaza" būvniecība – top trešais tā tornis. Savukārt vecākajā projekta daļā veikts fasādes apsekojums.

Pēc iepriekšējās krīzes, nepabeigtais projekts "Panorama Plaza" bija nonācis "Swedbank" saistītā nekustamā īpašuma kompānijas "Ektornet" paspārnē, ko tā veiksmīgi realizēja 2013. gada vasarā. Tobrīd portāls "Delfi" ziņoja, ka ""Ektornet" veiksmīgi noslēdzis vairāku miljonu eiro vērtu projekta "Panorama Plaza" pārdošanas darījumu, kas ir viens no lielākajiem nekustamo īpašumu nozarē Latvijā pēdējo četru gadu laikā." Darījums kopumā ietvēris 120 dzīvokļus, autostāvvietas, pagaidām vēl nepabeigto trešo torni, kā arī zemes gabalu ar gatavu projektu ceturtajam tornim. Pircējs un summa netika atklāta.

Šobrīd ir atsākusies rosība projektā – notiek trešā torņa būvdarbi. To pasūtītājs ir SIA "Panorama development". Pēc "Lursoft" datiem, uzņēmuma pamatkapitāls ir 2,062 milj. eiro, tas pieder SIA "Rossel", bet patiesais labuma guvējs ir Krievijas Federācijas pilsonis Sergejs Siropjatovs.

"Panorama-Rossel" mājaslapā lasāms, ka "Panorama-Rossel" holdings ir starptautiska uzņēmumu grupa, kura darbojas nekustamā īpašuma, finanšu jomā, kā arī īsteno projektus, kuru mērķis ir inovatīvu integrētu risinājumu ieviešana ar medicīnu saistītā sfērā. Vairāk nekā 10 gadus kompānija ir veiksmīgi īstenojusi attīstības projektus mazumtirdzniecības, biroju un mājokļu jomā Latvijā un Vācijā. Informācija mājaslapā rāda, ka bez "Panorama Plaza" Latvijā tā ir īstenojusi arī dzīvojamo māju projektu "Krustkalni". Attīstītājs plašāku informāciju par "Panorama Plaza" sniegs jaunajā gadā.

Paralēli trešā torņa būvniecībai, kompleksa apsaimniekotāji inspicēja augstbūvju "Panorama Plaza" fasādi. Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments apstiprina, ka saņēmis iesniegumu – viens no kopīpašniekiem iesniedzis sertificēta būvspeciālista sagatavotu nama Lielirbes ielas 13 fasādes vizuālās apsekošanas aktu, kurā norādīts uz iespējamu bīstamību un nepieciešamību veikt apdares akmens flīžu apsekošanu. Departaments uzdeva kopīpašniekiem trīs mēnešos veikt tehnisko apsekošanu, kā arī nekavējoties novērst bīstamību, piemēram, norobežojot fasādei piegulošo teritoriju drošā attālumā, kā arī iestāde ir sazinājusies ar apsaimniekotāju AS "Civinity Mājas". Departaments uzsver, ka ēkas uzturēšana atbilstošā tehniskā stāvoklī ir īpašnieku pienākums.

"Civinity Mājas" informē, ka decembrī jau ir apsekota konkrētā ēkas fasādes daļa, piesaistot sertificētus alpīnistus un būvinženieri. Secināts, ka satraukumam nav pamata, taču oficiāls atzinums vēl top. Tas Pilsētas attīstības departamentam jānosūta līdz 2022 .gada martam, taču sertificēts būvinženieris atzinumu plāno pabeigt vēl šogad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!