Foto: Publicitātes foto
Veiktas izmaiņas piena pārstrādes uzņēmumā AS "Rīgas piena kombināts", padomes locekļa amatā ieceļot Krievijas pilsoni Aleksandru Lenski, liecina "Firmas.lv" informācija.

Darbu padomes priekšsēdētāja amatā turpina uzņēmuma līdzīpašnieks Andrejs Beskhmeļnickis, padomes priekšsēdētāja vietnieks Harijs Panke, kā arī padomes locekļi Ingrīda Blūma, Edgars Pīgoznis un Nodirs Normatovs.

Kā ziņots, "Rīgas piena kombināta" apgrozījums 2013.gadā bija 115,708 miljoni eiro, savukārt zaudējumi - 5,404 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma apgrozījums iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2012.gada 1.jūlija līdz 2012.gada 31.decembrim, bija 46,20 miljoni eiro, savukārt zaudējumi - 1,45 miljoni eiro.

Pagājušā gada finanšu datus RPK vēl nav publiskojis.

Jau vēstīts, ka "Rīgas piena kombināta" un AS "Valmieras piens" apvienošanos vienotā koncernā "Food Union" Konkurences padome atļāva 2012.gada 9.maijā, piemērojot vairākus nosacījumus, kas ļaus aizsargāt zemnieku, kā arī mazāko tirgotāju intereses. Noteikumi koncernam būs jāievēro līdz 2015.gada 31.martam.

Iepriekš, 2010.gada 2.novembrī, oficiāli tika paziņots, ka 91,89% "Valmieras piena" akciju iegādājies Krievijas uzņēmējs Jevģēnijs Varovs, savukārt 2011.gada martā RPK paziņoja par Krievijas investoru Andreja un Sergeja Beshmeļņicku piesaistīšanu uzņēmumam.

"Food Union" patlaban ir aptuveni 800 darbinieki, bet apvienotā uzņēmuma apgrozījums pārsniedz 100 miljonus eiro gadā. "Food Union" ražotnes iepērk pienu no vairāk nekā 400 Latvijas zemnieku saimniecībām un piena ražotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!