Covid-19 pandēmijas ierobežošanas pasākumi un ar to saistītā ekonomikas straujā transformācija ir apliecinājusi uzņēmumu akūto nepieciešamību pēc straujas pielāgošanās tirgum un ieguldījumiem cilvēkresursos. Apstiprinot grozījumus atbalsta programmā komersantu nodarbināto apmācībām, valdība 13. maija sēdē lēma paplašināt komersantiem pieejamo atbalstu.

Lai mazinātu Covid-19 radītās sekas uzņēmējdarbībā, 2020. gada novembrī nozaru asociāciju apmācību projektu īstenošanai papildus tika piešķirti 14,7 miljoni eiro.

Programmā "Atbalsts nodarbināto apmācībām" arī turpmāk paredzēta atbalsta saņemšana nozaru specifiskām apmācībām un apmācībām par finanšu vadību uzņēmējdarbības prasmju pilnveidei. Līdz ar apstiprinātajiem grozījumiem nolemts, ka šis finansējums tiks novirzīts jau esošo, atbalstāmo nozaru asociāciju apmācību projektu īstenošanai.

2021. gada februārī finansējuma saņēmēji – nozaru asociācijas Centrālajai finanšu un līgumu aģentūrai iesniedz līgumu grozījumus, paredzot apmācību un citu atbalstāmo izmaksu īstenošanu virssaistību finansējuma ietvaros un pagarinot projektu ieviešanu līdz 2023. gada 31. decembrim, teikts MK noteikumu anotācijā.

Apmācības organizēs attiecīgās nozares biedrība vai nodibinājums. Informācija par atbalstītajām nozares biedrībām vai nodibinājumiem ir pieejama Centrālās finanšu un līgumu aģentūras mājaslapā. (1.kārta un 2.kārta).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!