Foto: Publicitātes foto

Viena no lielākajiem nekustamo īpašumu attīstītājiem Baltijā – "Linstow Baltic" grupas uzņēmums par 10,5 miljoniem eiro ir iegādājies "Sporta 2 kvartālu", kuru plāno attīstīt kā modernu, augstvērtīgu un daudzfunkconālu pilsētvidi.

Projekts koncentrēsies uz ilgtspējīgu risinājumu biroju segmeta attīstību, bet ietvers arī tirdzniecības, pakalpojumu un mājokļu funkcijas, kā arī telpas publiskiem un korporatīviem pasākumiem, restorāniem un kafejnīcām. "Linstow Baltic" vēlas turpināt arī jau šajā kvartālā iesākto attīstību, kas orientējas uz dažādiem rekreācijas un kultūras pasākumiem.

"Sporta 2 kvartālu", kurš atrodas starp Rīgas kluso centru un Skanstes apkaimi, LB iegādājies no SIA "Sporta 2" ("NP Properties" grupai piederošs uzņēmums) par 10,5 miljoniem eiro, neskaitot PVN. Teritorija ir 3 ha liela.

Darījums uzskatāmi iezīmē "Linstow Baltic" jauno biznesa stratēģiju un ambīcijas Baltijas valstīs, kas paredz nekustamā īpašuma projektu attīstīšanu vairākos segmentos, tostarp biroju ēkas, tirdzniecības centri, autostāvvietas, viesnīcas, atpūtas objekti un citi. Šobrīd uzņēmums izstrādā projekta attīstības koncepciju.

"Mūsu mērķis ir šeit ilgtermiņā veidot daudzfunkconālu pilsētas kvartālu, kas atrodas vienā no perspektīvākajām teritorijām Rīgas centrā. Darījums apliecina "Linstow Baltic" ilgtermiņa stratēģisko mērķi – nostiprināt pozīcijas Latvijas tirgū un turpināt attīstīt dažādu segmentu nekustamo īpašumu projektus," raksturo "Linstow Baltic" valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds.

Līdzšinējie attīstītāji teritoriju starp Hanzas, Vesetas un Sporta ielu sāka attīstīt 2016. gadā. "Sporta 2 kvartāla" teritorijā atrodas vairākas renovējamas kādreizējās šokolādes fabrikas "Laima" un konditorejas "Staburadze" industriālās ēkas. Kvartāla teritorijā šobrīd mājo radošo industriju uzņēmumi un organizācijas, tostarp mūzikas un drāmas telpa "OratoriO", laikmetīgās mākslas centrs "kim?", Imanta Ziedoņa fonds "Viegli", producentu kompānija "fon Films", bārs "Zefīrs" un citi.

"Linstow Baltic" (LB) ir viens no zināmākajiem nekustamā īpašuma projektu attīstītājiem Baltijā, kurš koncentrējas uz biroju ēku, tirdzniecības centru, viesnīcu, autostāvvietu un citu īpašumu attīstīšanu. LB šajā jomā darbojas kopš 1996. gada. Latvijā LB apsaimnieko un attīsta tirdzniecības centru "Origo", kā arī lielāko tirdzniecības centru Igaunijā – "Ülemiste". Rīgas pilsētas centrā uzņēmums attīsta mūsdienīgu, dabai un sociālajai videi draudzīgu biznesa centru "Origo One" un pilsētas kvartālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!