Foto: LETA
Decembra sākumā par 15 miljoniem eiro ir pabeigti šosejas pārbūves darbi autoceļa posmā no Daugavpils līdz Medumiem, portālu "Delfi" informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi" pārstāvji.

Pabeigti pārbūves darbi uz autoceļa Krievijas robeža (Grebņeva)–Rēzekne–Daugavpils–Lietuvas robeža (Medumi) (A13) posmā no Daugavpils līdz Medumiem (144,7.-156,4. kilometrā).

Būvdarbu rezultātā ir uzlabota posma nestspēja un izlīdzināts ceļa reljefs, veicot ievērojamus zemes darbus un atsevišķās vietās arī pamatu atbrīvošanu no kūdras. Atkūdrošanu bija nepieciešams veikt pavisam četros posmos gandrīz divu kilometru kopgarumā 4-6 metru dziļumā, bet atsevišķās vietās kūdras slāņa dziļums sasniedza deviņus metrus, norāda uzņēmuma pārstāvji. Tāpat ir sakārtoti ceļu pieslēgumi un vienmērīgāks kļuvis ceļa garenprofils – ceļā ir mazāk pauguru, kāpumi un kritumi ir lēzenāki, un tādējādi ir uzlabojusies ceļa pārredzamība.

Lai uzlabotu satiksmes drošību, rekonstrukcijas laikā izbūvēts rotācijas aplis krustojumā ar Daugavpils apvedceļu (A14) un pārbūvētas divas dzelzceļa pārbrauktuves, kā arī atjaunotas sabiedriskā transporta pieturvietas, norāda "Latvijas Valsts ceļi" pārstāvji.

Būvdarbus, kas sākās šā gada februārī, veica SIA "Binders", to līgumcena ir 15 miljoni eiro (ar PVN). Līdzfinansējums nācis no ES Kohēzijas fonda.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā uz šī autoceļa jau pārbūvēja posmu no Medumiem līdz Lietuvas robežai (156,4.-163,05. kilometrā).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!