Foto: Publicitātes foto
Lidostā "Rīga" darbu sācis modernizētais 2. perons, kas galvenokārt paredzēts biznesa aviācijas gaisa kuģu apkalpošanai, informē lidosta.

2. perons atrodas iepretī "FBO Riga" biznesa aviācijas terminālim un modernizācijas ietvaros tajā izbūvēts paplašinājums ar betona un asfaltbetona segumu vairāk nekā 12 000 kvadrātmetru platībā, izveidojot divas jaunas fleksibla plānojuma gaisa kuģu stāvvietas, kurās var izvietot mazākas klases vai vienu C klases gaisa kuģi.

Līdz ar to kopējais stāvvietu daudzums 2. peronā pieaudzis līdz sešām, no tām trīs atrodas tiešā biznesa termināļa tuvumā, dodot iespēju pasažieriem ātri sasniegt termināli kājām.

Projekta ietvaros modernizēta arī esošā 2. perona daļa, inženiertīkli un apgaismojuma sistēma. Darbus veica atklātā konkursā izvēlētā akciju sabiedrība "ACB". Projekta kopējās izmaksas veido 2,5 miljonus eiro, un tas ir viens no investīciju projektiem, ko lidosta "Rīga" šogad īsteno biznesa dažādošanas un konkurētspējas paaugstināšanas nolūkā, izmantojot pandēmijas laika sniegtās iespējas veikt intensīvus būvdarbus lidlauka teritorijā.

Covid-19 pandēmijas ietekmes dēļ samazinātās regulārās pasažieru pārvadājumu plūsmas apstākļos biznesa aviācija ir viens no strauji augošiem segmentiem lidostā "Rīga" – šā gada 11 mēnešos šāda veida lidojumu skaits lidostā "Rīga" ir pieaudzis par gandrīz 80%. Lidostā darbojas divi biznesa aviācijas termināļi – "FBO Riga" un "Capital Handling", kas nodrošina gan biznesa aviācijas gaisa kuģu un pasažieru apkalpošanu, gan sniedz tehniskās apkopes un citus pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!