Foto: DELFI
Nesaistošos piedāvājumus Latvijā un Lietuvā strādājošā mobilo sakaru operatora "Bite" iegādei iesnieguši vismaz pieci uzņēmumi, atsaucoties uz neoficiālem avotiem, ziņo telekomunikāciju jomas investīciju jautājumiem veltītais portāls "TMT Finance".

Portāls raksta, ka, pēc tā rīcībā esošas informācijas, šie uzņēmumi ir Zviedrijas investīciju fonds "East Capital", kas februārī iegādājās Lietuvas interneta un maksas televīzijas pakalpojumu sniedzēju "Cgates", ASV investīciju kompānijas KKR un "Providence Equity Partners", Austrijas telekomunikāciju uzņēmums "Telekom Austria", kā arī Somijas telekomunikāciju kompānija "Elisa", kas jau darbojas Igaunijā.

Kā iespējamie "Bite" pircēji ir minēti arī Francijas investīciju kompānija "Ardian", Polijas investīciju kompānija "Resource Partners" un Igaunijas telekomunikāciju operators "Starman", kuru kontrolē "East Capital", un interesi izrādījis arī Ķīnas investīciju fonds "CEE Equity Partners", tomēr nav zināms, vai šie uzņēmumi ir iesnieguši pieteikumus, vēsta "TMT Finance".

Termiņš nesaistošo piedāvājumi iesniegšanai bija 13. oktobris.

"Bite" grupa kopš 2007. gada pieder Londonā bāzētajam investīciju fondam "Mid Europa Partners", kas to iegādājās no Dānijas kompānijas TDC par 450 miljoniem eiro.

Holdingam "Bite Finance International" pilnībā pieder Lietuvas kompānijas "Bite Lietuva" un "TeleTower". Grupai netieši pieder 100% akciju Lietuvas kompānijā "Eurocom" un Latvijas kompānijās "Bite Latvija" un "TeleTower". Tāpat grupai pieder 45,7% akciju telekomunikāciju iekārtu mazumtirgotājā "Spainetos prekybos sistema".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!