Foto: Publicitātes attēli
Latvijas finanšu uzņēmuma AS "DelfinGroup" akcionāra SIA "L24 finance" īpašnieku struktūrā šā gada aprīļa beigās notikušas izmaiņas, kuras šobrīd tiek reģistrētas Uzņēmumu reģistrā. Par SIA "L24 finance" īpašnieku netieši ir kļuvis Kesenfeldu ģimenes uzņēmums SIA "ALI Investments", liecina uzņēmuma paziņojums "Nasdaq Rīga" biržā.

Savukārt pārējā "DelfinGroup" akcionāru struktūrā izmaiņas nav notikušas. Uzņēmuma padomes priekšsēdētājs un lielākais uzņēmuma akcionārs Agris Evertovskis uzņēmumu kontrolē caur SIA "EC finance" un SIA "AE consulting", kā arī 3,5% uzņēmuma joprojām pieder "DelfinGroup" menedžmenta komandai – valdes locekļiem. Šā gada 6. maijā Uzņēmumu reģistrā reģistrētas izmaiņas veidā kā Agris Evertovskis īsteno kontroli uzņēmumā AS "DelfinGroup".

Darījuma summa un cita detalizētāka informācija netiek atklāta. Lielākajam AS "DelfinGroup" akcionāram, padomes priekšsēdētājam un dibinātājam Evertovskim caur "EC finance" un "AE consulting" turpina piederēt 31,31% "DelfinGroup" akciju. Akcionāru īpašnieku struktūras izmaiņas "DelfinGroup" darbību neietekmē, nemainās arī uzņēmuma kontrole un patiesā labuma guvējs, kas turpina būt Evertovskis. Nemainīga paliek arī AS "DelfinGroup" valde un padome.

SIA "ALI Investments" dalībnieki ir Aigars Kesenfelds, Linda Kesenfelde un Ivars Kesenfelds.

"Martā paziņojām par "DelfinGroup" plāniem veikt sākotnējo publisko akciju piedāvājumu (IPO) "Nasdaq Riga" biržā un šobrīd jūtam pieaugošu interesi no potenciālo investoru puses. Kesenfeldu ģimene finanšu tehnoloģiju nozarē darbojas jau ilgstoši un veiksmīgi. Tāpēc šādu stabilu un pieredzējušu ilgtermiņa akcionāru klātesamība uzņēmumam nozīmīgas izaugsmes laikā noteikti dos papildus pievienoto vērtību. Mūsu biznesa attīstības redzējums sakrīt. Notikušās izmaiņas neko nemaina līdzšinējā uzņēmuma pārvaldībā un mēs turpinām strādāt, lai realizētu ieplānoto "DelfinGroup" ilgtermiņa izaugsmes stratēģiju," teic AS "DelfinGroup" padomes priekšsēdētājs Agris Evertovskis.

"AS DelfinGroup ir ļoti perspektīvs uzņēmums ar labiem un stabiliem finanšu rezultātiem, modernu korporatīvo pārvaldību. Uzņēmums darbojas perspektīvā tirgus segmentā un tāpēc veicām šo ilgtermiņa finanšu investīciju stabili augošā un dividendes maksājošā uzņēmumā. Līdz šim manis pārraudzītie ģimenes uzņēmumi ir veikuši investīcijas vairākos nebanku kreditēšanas un finanšu tehnoloģiju uzņēmumos. Tie darbojas dažādās pasaules valstīs un tas ir palīdzējis uzkrāt vērtīgu starptautisku pieredzi šajā nozarē," norāda "ALI Investments" līdzīpašnieks Aigars Kesenfelds. ""DelfinGroup" ir pārliecinoša biznesa stratēģija un uzņēmums aktīvi strādā, lai jau šā gada otrajā pusē kļūtu par publisku akciju sabiedrību, piesaistot papildu kapitālu, kas uzņēmumam pavērs vēl plašākas izaugsmes iespējas. "ALI Investments" neplāno aktīvu iesaisti uzņēmuma pārvaldībā, tāpēc nekādas mūsu iniciētas izmaiņas "DelfinGroup" vadībā vai stratēģijā nav paredzamas."

Kesenfeldu ģimenes uzņēmums ir bijis arī ilgtermiņa finanšu investors uzņēmumā AS "Madara Cosmetics", kas pirms vairākiem gadiem veica veiksmīgu IPO "Nasdaq First North". Tāpēc jaunais akcionārs pilnībā atbalsta "DelfinGroup" lēmumu veikt IPO, jo tic finanšu tirgus potenciālam un plānoto IPO vērtē kā efektīvu kapitāla piesaistes veidu "DelfinGroup" ilgtermiņa attīstības stratēģijas realizācijai.

"AE Consulting" un "EC finance" kā valdošie uzņēmumi, izmantojot tiesības saskaņā ar Koncernu likuma 3. panta septīto daļu, ir informējuši Uzņēmumu reģistru, ka tām ir izšķiroša ietekme atkarīgajā sabiedrībā "DelfinGroup" uz līdzdalības pamata saskaņā ar Koncernu likuma 3. panta trešās daļas 2. punktu.

Jāatgādina, ka "DelfinGroup" 23. martā paziņoja par plāniem 2021. gadā veikt akciju sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO) "Nasdaq Riga" biržā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!