Foto: F64

Par autostāvvietu apsaimniekotāja SIA "Europark Latvia" vienīgo īpašnieku kļuvis uzņēmums SIA "Stova", kas pieder Lietuvā reģistrētai kompānijai UAB "Parkdema" un kuras patiesā labuma guvēji ir mazumtirgotāja "Maxima" īpašnieka "Vilniaus prekyba" mazākuma akcionārs Mindaugs Marcinkevičs (Mindaugas Marcinkevičius) un Kēstutis Martinkēns (Kestutis Martinkenas), ziņo "Lursoft" Klientu portfelis.

Līdz šim SIA "Europark Latvia" vienīgais īpašnieks bija Norvēģijā reģistrētā kompānija "Baltic Park AS", kuras patiesā labuma guvējs bija norādīts Snore Bentsens (Snorre Bentsen).

Kompānija UAB "Parkdema" apsaimnieko un pārvalda "Unipark" zīmola autostāvvietas Latvijā un Lietuvā, zīmola "Citypark" autostāvvietas Igaunijā, kā arī autostāvvietas Polijā ar zīmolu "City Parking Group".

Izmaiņas SIA "Europark Latvia" dalībniekos notikušas šogad 28. martā, bet tās ierakstītas komercreģistrā 22. maijā.

Līdz ar dalībnieku maiņu, mainīta arī uzņēmuma padome. Padomes locekļu amatus atstājuši Arne Moldens (Arne Molden), Hans Kristiāns Lokens (Hans Christian Loken), Kenets Bentsens (Kenneth Bentsen), kā arī Andis Kublačovs.

Par SIA "Europark Latvia" jauno padomes priekšsēdētāju iecelts Vaidas Mickus, par padomes priekšsēdētāja vietnieku – Domas Kačinskas, savukārt par padomes locekļiem iecelti Marius Blagnys un Liudas Liutkevičius.

SIA "Europark Latvia" dibināta 2001. gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 521 055 eiro.

2018. gadā SIA "Europark Latvia" strādāja ar apgrozījumu 5,468 miljonu eiro apmērā, savukārt uzņēmuma tīrā peļņa bija 323 tūkstoši eiro. Tas nodarbināja vidēji 39 darbiniekus un tā kopējie maksājumi valsts kopbudžetā bija 638 tūkstoši eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!