Foto: Publicitātes foto
Patlaban vērojama potenciālo pircēju interese par "Orkla Foods Latvija" grupā esošā uzņēmuma "Gutta'" ūdens ražotni Valdlaučos, tomēr par konkrētu pircēju vēl pāragri runāt, atzina "Orkla Foods Latvija" mārketinga direktore Dana Erciņa-Užāne.

Viņa norādīja, ka uzņēmums patlaban neatklās ieinteresētās puses, kā arī nevar prognozēt darījuma beigu datumu.

"Par pārdošanas procesu informācija būs pieejama, kad tiks noslēgta vienošanās," sacīja uzņēmuma pārstāve.

Ražotne atrodas Rāmavā, Valdlaučos, tās platība ir 3445 kvadrātmetri, savukārt kopējā teritorija aizņem 18 051 kvadrātmetru.

"Gutta" Valdlaučos ražo 13 veidu sulas, sulu dzērienus un nektārus, kā arī zīmola "Everest" gāzētu un negāzētu ūdeni, kas tiek iegūts ražotnē no 128 metru dziļiem urbumiem.

Līdzās "Everest" ražošanai "Gutta" ražotnē tiek fasēts arī Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas ūdens" meitasuzņēmuma SIA "Aqua Riga" Zaķumuižas urbumā iegūtais un uz ražotni transportētais ūdens.

Kā ziņots, saskaņā ar plānoto reorganizāciju nolūkā koncentrēties darbam specializētajās kategorijās "Orkla Foods Latvija" martā pieņēma lēmumu "Guttas" sulu, nektāru un sulas dzērienu ražošana pārcelt uz Igauniju, bet ūdens un atspirdzinošo dzērienu ražošanai, ieskaitot rūpnīcu Valdlaučos, tika sākts pircēja meklēšanas process.

Sulu, nektāru un sulas dzērienu ražošana Valdlaučos norisināsies līdz 2017.gada sākumam, bet pēc tam - "Orkla" grupas uzņēmuma "Põltsamaa Felix" rūpnīcā Igaunijā. Uz turieni tiks pārcelta arī daļa ražošanas iekārtu no Valdlaučiem.

Tāpat tika nolemts no "Orkla" ražotnes Igaunijā uz Latviju pārcelt majonēzes un dresingu (salātu mērču) ražošanu Igaunijas un Somijas tirgiem, bet no Lietuvas rūpnīcas uz "Orkla Foods Latvija" pārcelt sinepju, dresingu, majonēzes un tomātu mērču ražošanu Lietuvas tirgum.

Jau vēstīts, ka norvēģu kompānija "Orkla" 2014.gada augustā iegādājās koncernu "NP Foods", savukārt oktobrī pieņēma lēmumu apvienot SIA "NP Foods", AS "Laima", AS "Staburadze" un AS "Latfood" vienā uzņēmumā, kura nosaukums ir "Orkla Confectionery and Snacks Latvija", bet SIA "Spilva" un AS "Gutta" apvienoti vienā uzņēmumā ar nosaukumu SIA "Orkla Foods Latvija".

Saskaņā ar "Firmas.lv" datiem pērn "Orkla Foods Latvija" apgrozījums veidoja 24,39 miljonus eiro, bet peļņa - 1,61 miljonu eiro salīdzinājumā ar attiecīgi 21,58 miljoniem un 1,39 miljoniem 2014.gadā. Kopumā uzņēmuma investīciju summa pagājušajā gadā bija 1,56 miljoni eiro, no kā 0,74 miljoni eiro bija Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansējums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!