Foto: DELFI

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) par higiēnas prasību neievērošanu ātrās ēdināšanas tīkla "Kentucky Fried Chicken" (KFC) uzņēmumā Vecrīgā, Audēju ielā, ir piemērojis 400 eiro naudas sodu, pastāstīja PVD pārstāve Ilze Meistere.

"KFC šodien ir piemērots naudas sods par higiēnas prasību pārkāpumiem 400 eiro apmērā," pastāstīja Meistere.

Jau ziņots, ka PVD 22. septembrī KFC veicis pārbaudi, konstatējot vairākus higiēnas prasību pārkāpumus, un ierosināja administratīvo lietvedību. Par līdzīgiem pārkāpumiem KFC gada laikā ir sodīts divas reizes.

Uzņēmuma pārstāvis Lietuvā un Latvijā Jozs Berlicks atzina, ka sūdzības par higiēnas prasību neievērošanu pilnībā neatbilstot realitātei, par ko viņš pats klātienē ir personīgi pārliecinājies. "Sociālajos tīklos izplatītas fotogrāfijas, ko uzņēmis mūsu bijušais darbinieks, kurš bija atbildīgs par vistas produktu pagatavošanu un tīrību attiecīgajās virtuves zonās. Mums ir svarīgi, lai klienti mums uzticas un saņem kvalitatīvu un droši pagatavotu pārtiku, tāpēc sazinājāmies ar PVD, aicinot apmeklēt restorānu un pārliecināties, vai ievērojam nepieciešamās higiēnas un pārtikas drošības prasības," viņš sacīja.

KFC 1. oktobrī uz laiku slēdza KFC restorānu Vecrīgā, iekams tā personāls nostiprinās prasmes, kas nepieciešamas, lai KFC komanda Latvijā ievērotu un spētu izpildīt visas noteiktās prasības un standartus. Tagad ēstuve ir atsākusi darbu.

Berlicks pastāstīja, ka KFC personāls ir nostiprinājis nepieciešamās prasmes un ēdināšanas iestāde sestdien atsākusi darbību. "Visi strādā tā, kā jāstrādā, viss ir kārtībā un bez problēmām," sacīja kompānijas pārstāvis, piebilstot, ka darbinieku skaits ēdināšanas iestādē saglabājies nemainīgs, taču apkalpojošais personāls nostiprinājis savas prasmes.

Vēstīts, ka pirmās KFC ēstuves izveidē investēts pusmiljons eiro, tā atklāta Vecrīgā, Audēju ielā 14, 2015.gada 28.augustā. KFC ēstuve ir izvietota divos stāvos 300 kvadrātmetru platībā, to pārvalda Lietuvas uzņēmuma "Cibus Restaurants" filiāle Latvijā, kas reģistrēta 2015.gada 25.jūnijā. "Cibus Restaurants" Lietuvā pārvalda ne tikai KFC, bet arī picēriju "Pizza Hut" tīklu.

Saskaņā ar Latvijas Patentu valdes mājaslapā pieejamo informāciju KFC jau 1992.gadā reģistrējis preču zīmi Latvijā. Gan KFC, gan "Pizza Hut" zīmols pieder ASV ātrās ēdināšanas uzņēmumam "Yum! Brands, Inc.", kura pakļautībā ir KFC, "Pizza Hut" un citi ātrās ēdināšanas apkalpošanas tīkli.

KFC patlaban ir viens no lielākajiem ātrās ēdināšanas tīkliem pasaulē, kuram pieder vairāk nekā 18 000 restorānu 115 valstīs visā pasaulē, liecina KFC mājaslapā publicētā informācija. Uzņēmuma specializācija ir vistas gaļas burgeri, nageti un cita produkcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!