Foto: Publicitātes foto
Jaunais starptautiskās lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētājs visticamāk būs pašreizējais valdes loceklis Aldis Mūrnieks, kuram arī bija uzticēta lidostas pagaidu vadība, portālam "Delfi" apliecināja Satiksmes ministrijā.

Mūrnieks atzīts par piemērotāko kandidātu šim amatam. Ministrija uzteic Mūrnieka administratīvo pieredzi lidostas darba organizācijā, kā arī profesionālās zināšanas aviācijas jomā. Akcionāru sapulce viņa apstiprināšanai tiks sasaukta nākamnedēļ.

Vienlaikus lidostas valdes locekļu skaits tiks samazināts no sešiem uz pieciem, jo pēc Mūrnieka iecelšanas Luhses vietā Mūrnieka postenim jauns kandidāts netiks meklēts.

Līdzšinējais lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētājs Arnis Luhse oktobra vidū tika atbrīvots no amata un par viņa amata pienākumu izpildītāju līdz jauna vadītāja atrašanai tika iecelts Mūrnieks.

Satiksmes ministrs Aivis Ronis iepriekš paskaidroja, ka uzticības zaudēšana Luhsem ir saistīta ar to, ka lidostas valdes priekšsēdētājs nav spējis panākt konstruktīvu sadarbību ar Latvijas nacionālo aviokompāniju "airBaltic", lidostai nav izdevies piesaistīt jaunus pārvadātājus un izveidot jaunus galamērķus, kā arī lidostas rekonstrukcijas projekta virzība nenotiek plānotajā laikā.

Luhse lidostas valdes priekšsēdētāja amata pienākumus pildīja no 2010.gada decembra vidus.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. Tās vienīgā īpašniece ir valsts. Pērn gadā kopumā lidosta "Rīga" apkalpoja 5,107 miljonus pasažieru, kas bija par 9,5% vairāk nekā 2010.gadā. 2011.gadā par 7% pieauga apkalpoto gaisa kuģu skaits (72 855 gaisa kuģi) un par 3% - apkalpoto kravu skaits (12 665 tonnas).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!