Par Ķemeru sanatoriju interesējas 17 potenciālie investori, tai skaitā uzņēmēji no Ķīnas, atsaucoties uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) sniegto informāciju vēsta laikraksts "Diena".

LIAA, kura pēc Ekonomikas ministrijas (EM) lūguma sadarbībā ar Privatizācijas aģentūru, Jūrmalas pašvaldību un Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju uzņēmās sagatavot piedāvājumu investoriem, laikrakstam norādījusi – ir vērojama interese. Tiesa, LIAA investoru vārdus neatklāj.
Sanatorijas kompleksa investīciju projekta piedāvājums ir sagatavots ne tikai angļu, bet arī ķīniešu valodā.
Jau ziņots, ka Jūrmalas pilsētas tiesa marta sākumā atzina par maksātnespējīgu Ķemeru sanatorijas investoru SIA "Ominasis Latvia," kurs gadiem ilgi nespēja savest sanatoriju kārtībā un tā arī neizpildīja solījumus par greznas viesnīcas atklāšanu šajā ēkā.

Valdība neatsaucās Saeimas deputātu aicinājumam glābt Ķemeru sanatorijas ēku, iegādājoties to valsts īpašumā, parlamenta Pieprasījumu komisija "nemeta plinti krūmos" un izveidoja speciālu darba grupu, lai nepieļautu vēsturiskās ēkas iznīkšanu.

Pieprasījumu komisijas priekšsēdētājs Romualds Ražuks (RP) iepriekš komisijas sēdē pauda, ka Ķemeru viesnīca atrodas kritiskā stāvoklī, un pavasarī notiks izsole par tās iegādi, tomēr vēl ir daudz neskaidru, valstiski risināmu jautājumu. 

Ķemeru sanatorijas kompleksa iespējamā sākumcena izsolē varētu būt apmēram pieci miljoni latu atbilstoši sanatorijas ieķīlāto īpašumu vērtībai.

Sanatorijas rekonstrukcija un ar to saistītais privatizācijas process ilgst jau vairāk nekā desmit gadus. Sanatorijas privatizācijas noteikumi pieņemti 1995.gadā, un tie paredzēja, ka desmit gadus no "Ķemeru" ēkas nodošanas ekspluatācijā jāsaglabā objekta darbības profils - kūrorta ārstnieciski profilaktiskā darbība, rehabilitācija, medicīniskie un atpūtas pakalpojumi.

2010.gada septembrī Jūrmalas pilsētas dome noslēdza sadarbības līgumu ar "Ominasis Latvija", bet jau pērn augustā no tā vienpusēji atkāpās, jo uzņēmums nepildīja neskaitāmos solījumus pabeigt sanatorijas rekonstrukciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!