Foto: DELFI

Par Konkurences padomes (KP) priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju virzīs līdzšinējo padomes locekli Dzintaru Striku, pastāstīja ekonomikas ministra preses sekretāre Daiga Grūbe.

Viņa informēja, ka ir sagatavoti nepieciešamie dokumenti, lai līdz jaunā KP priekšsēdētāja izraudzīšanās laikam nākamās nedēļas Ministru kabineta sēdē par KP vadītāja pienākumu izpildītāju ieceltu pašreizējo padomes locekli Striku.

Grūbe atzina, ka Strika kandidatūra izvēlēta, ņemot vērā līdzšinējās KP vadītājas Ievas Jaunzemes ieteikumus par piemērotāko kandidātu no KP locekļu vidus. "Viņa arī tikšanos laikā ar ekonomikas ministru Danielu Pavļutu apliecinājusi, ka īstermiņa KP veiksmīgs un nepārtraukts darbs būs iespējams tikai ar vadītāja pienākumu izpildītāju," norādīja ministra preses sekretāre.

Vienlaikus Grūbe apliecināja, ka darbs pie jaunā KP vadītāja izraudzīšanās turpinās, lai profesionālu, kompetentu un ar labu reputāciju vadītāju atrastu iespējami ātrāk. "Ja piemērotu vadītāju neizdosies izraudzīties no KP esošajiem darbiniekiem vai valsts pārvaldes, uz šo amatam tiks izsludināts atklāts konkurss," piebilda ministra preses sekretāre.

Jau vēstīts, ka līdzšinējā KP vadītāja Jaunzeme piekrita ieņemt Labklājības ministrijas (LM) valsts sekretāres amatu un jaunajā amatā viņa darbu sāks 15.februārī.

Jaunzeme iepriekš pauda cerību, ka jaunais konkurences uzraugs tiks izraudzīts no KP darbinieku vidus, jo iestādē ir daudz spējīgu cilvēku, kas varētu ieņemt amatu. "Gribas cerēt, ka jaunais vadītājs tiks izvēlēts no iestādes darbinieku vidus, kas gan līdz šim tā nav bijis KP padomes locekļu izvēlē," pastāstīja Jaunzeme.

Viņa arī cer, ka KP darbs turpināsies kā līdz šim un jaunais vadītājs spēs novērtēt izveidoto struktūru konkurences uzraudzībā, kā arī saliedēto KP komandu.
Jaunzeme KP vada kopš 2006.gada.

KP ir Ekonomikas ministrijas pārraudzībā. Tās uzdevumi ir vērsti uz pasākumu veikšanu konkurences aizsardzības un attīstības jomā – izskatīt saņemtos iesniegumus, konstatēt tirgus dalībnieku iespējamos pārkāpumus un panākt to izbeigšanu, kā arī novērst konkurenci ierobežojošas normas spēkā esošajos un izstrādājamajos tiesību aktos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!