Foto: Shutterstock
Karjeras speciālistu konferencē "Līdzsvars dzīvē - līdzsvars karjerā" Liepājā pirmo reizi pasniegtas Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) balvas "Karjeras lidojums 2019" par sasniegumiem karjeras atbalsta jomā izglītības iestādēs, informēja VIAA.

Karjeras balvu nominācijā "Gada cilvēks" ieguva Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas karjeras konsultante Diāna Šķēle, nominācijā "Gada pasākums" - Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas pedagoģe, karjeras konsultante Lolita Vanaga, bet nominācijā "Gada informatīvais/metodiskais materiāls" - Balvu novada pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes pedagoģe, karjeras konsultante Anita Laurena.

Šogad karjeras apbalvojumam vispārējās izglītības iestādes un citas organizācijas varēja pieteikt pretendentus, kas īsteno karjeras atbalsta aktivitātes un pasākumus skolās. Trīs nominācijās VIAA saņēma 38 pieteikumus.

"Ar šo balvu vēlamies iedibināt tradīciju izvērtēt gada veikumu karjeras izglītības attīstības un atbalsta pakalpojumu nodrošināšanā izglītības iestādēs. Tas ir salīdzinoši jauns darbības lauks, ko šobrīd īsteno Latvijas skolās strādājošie turpat 400 pedagogi karjeras konsultanti Eiropas Sociālā fonda finansētajā karjeras atbalsta projektā, lai būtiski uzlabotu karjeras konsultāciju un citu atbalsta pasākumu pieejamību vispārizglītojošās un profesionālās izglītības iestādēs," atzīmējusi VIAA Informācijas un karjeras atbalsta departamenta direktore Inta Asare.

Karjeras balvas konkurss ir VIAA iniciatīva un to atbalsta Eiropas Komisijas Karjeras konsultēšanas un informācijas tīkla "Euroguidance" programma, lai izceltu un novērtētu karjeras atbalsta jomas nozīmīgumu izglītībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!